ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/4/14

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε.

Υποψήφιοι ανακοινώνονται σωρηδόν με τη στήριξη του ενός, με την υποστήριξη του άλλου, με τις ευλογίες και τις ευχές κάποιου άλλου. Αγώνας δρόμου για το ποιος θα φέρει το χρίσμα, ποιος θα φορέσει το δαχτυλίδι της πάλαι ποτέ κραταιάς κομματικής δήθεν νομιμοφροσύνης. Μου είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσω γιατί οι...
δήμαρχοι πρέπει να είναι στοιχισμένοι πίσω από κόμματα. Η καθαριότητα, τα σκουπίδια τα μαζεύει αλλιώς ένας δεξιός κι αλλιώς ένας αριστερός δήμαρχος. Όμως οι εμπλεκόμενοι στους εκλογικούς και προεκλογικούς μηχανισμούς «αγρών ηγόρασαν». Τα κόμματα ορίζουν υποψηφίους και αυτά αναμετρώνται, αυτά δοκιμάζονται, όχι τα προγράμματα των υποψήφιων τοπικών αρχόντων.

Πίσω από την επιφάνεια των σχεδίων, των νέων ιδεών κρύβεται η γνωστή πελατειακή αγορά της πολιτικής συναλλαγής. Μυστικές σφυγμομετρήσεις, ανούσιες αντιπαραθέσεις και συνεχείς επιθέσεις στους κομματικούς αντιπάλους. Αλληλοκατηγορίες για λαϊκισμό, για έλλειψη σεβασμού προς την πόλη που δήθεν θέλουν να υπηρετήσουν. Άλλοι επιδίδονται σε βίαιες μηδενιστικές ισοπεδώσεις που δεν βρίσκουν τίποτα το σωστό, διακοσμημένες με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Δεν ασκούν εποικοδομητική κριτική. Δεν προβάλλουν επιχειρήματα, απλώς κατακρίνουν τον αντίπαλο. Αμφότερες οι πλευρές απορρίπτουν και αμαυρώνουν ό,τι θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετικό.

Η προεκλογική περίοδος, για μας είναι ένας αθόρυβος, ευπρεπής χρόνος περισυλλογής, ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αυτοκριτικής και διαλόγου με την κοινωνία και τα χωριά. Δεν είναι όπως οι αντίπαλοί μας συνηθίζουν να κάνουν μια περίοδος πολεμική, φοβική, ταραχώδης διχασμένη, εν μέσω πολιτικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων. Το βασικό αντικείμενο της προεκλογικής μας συζήτησης, το παρόν και το μέλλον της κάθε περιοχής, τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών περνούν μπροστά και δεν τα αφήνουμε να μας προσπεράσουν.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μετρήσουν και να ζυγίσουν τις επιλογές τους όχι με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο ζύγι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν πρέπει να είμαστε. Δεν είναι φυσιολογικό άλλωστε, υπάρχει και μια ειδοποιός διαφορά, δεν κουβαλάμε την φυσιολογική φθορά που κουβαλούν όσοι από κάποιο πόστο άσκησαν οποιαδήποτε εξουσία. Είμαστε πρωτάρηδες με όνειρα και όρεξη για δουλειά. Αγαπάμε την πόλη και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε. Οι όποιες κομματικές ίντριγκες για μας ανήκουν στη χώρα του αδιανόητου ή μάλλον του ακατανόητου. Επενδύσαμε στην ανθρώπινη μονάδα και αυτό ζητάμε από τους πολίτες της Πιερίας να μετρήσουν πρώτα πρώτα και αυτοί.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι γνωρίζουν ότι μπροστά σε όλο αυτό το καλοστημένο σκηνικό με τον δήθεν οργασμό εργασιών των τελευταίων μηνών της θητείας τους θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και κατ’ επέκταση ψήφους. Είμαστε εδώ ώστε να ενεργοποιήσουμε τον μεγάλο όγκο των ψηφοφόρων να μην είναι και να μην παραμένει θεατής. Να μην βλέπει και ανακουφίζεται, να μην ψηφίζει σαν δέκτης, σαν καταναλωτής υπό κηδεμονία. Στόχος μας είναι να μη ζει σε μια πόλη που του πνίγει το λαιμό, να μη ζει μια ζωή αδιάφορη, χαλαρή άχρωμη και ελαφριά που οδηγεί σε αδιέξοδα μη αναστρέψιμα για την ποιότητα της καθημερινότητάς του που την μεταμορφώνουν εύκολα σε ρουτίνα, να μη ζει σε μια ζωή που δεν την ορίζει. Να μη σέρνεται πίσω από την όποια δημοτική αρχή κοιτώντας πάντα μόνο την πλάτη της και γλύφοντας ακόμα και την ουρά της.



Πέτρος Σταθακόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Κατερίνη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου