ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/4/14

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Την Πέμπτη 1η Μάη οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας γιορτάζουμε και τιμούμε την κορυφαία μέρα της Εργατικής μας τάξης, την Εργατική μας Πρωτομαγιά. Την Γιορτάζουμε και την τιμούμε με 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.

Η 1η Μάη είναι για μας τους εργαζόμενους το Σύμβολο της...
ενότητας, της αγωνιστικότητας και της ταξικής αλληλεγγύης. Ήταν και παραμένει φάρος ισχυρός για τους εργαζόμενους της Ελλάδας και για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Είναι ημέρα τιμής και μνήμης των ηρωικών αγωνιστών του ξεσηκωμού του Σικάγου και όλων των επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών της εργατικής μας τάξης που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για ειρήνη, ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια καλύτερη ζωή.

 Και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε απελπιστική κατάσταση.

Η ακρίβεια, η ανεργία, οι απολύσεις, ο αυταρχισμός και η ασυδοσία της εργοδοσίας και η συνεχιζόμενη αναποτελασματική και επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης πλήττουν καίρια τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια έχουν οδηγηθεί βίαια και έχουν ακρωτηριασθεί στην κλίνη του μνημονιακού Προκρούστη.

Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, έχουν ισοπεδωθεί και «εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους.

Η συνεχιζόμενη σκληρή λιτότητα έχει οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων σε τραγικά αδιέξοδα. Υπάρχουν άνεργοι που κυριολεκτικά πεινάνε.

Η Τρόϊκα και η εργοδοσία εντέλλονται και η Κυβέρνηση νομοθετεί και εκτελεί.

Σήμερα τα μηνύματα της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ για αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εργατικής μας τάξης, για αλληλεγγύη και για ενότητα είναι επίκαιρα και σύγχρονα όσο ποτέ άλλοτε.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες μνημονιακές συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση, την ανεργία και την ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τα μέτρα και δεσμά που μας επιβάλλουν οι «αγορές», η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας μας, εν' ονόματι του χρέους και των δεσμών του μνημονίου.

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές «τζογαδόροι» των οικονομιών και των λαών. Απαιτούμε άμεσα ΣΧΕΔΙΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης με μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή. Αρκετά έχουμε πληρώσει. Φτάνει πια.

Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες, οι τράπεζες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν και σήμερα κερδίζουν ξανά απ' αυτή συνεχίζοντας να πίνουν στην «υγεία των κορόιδων».

Απαιτούμε εδώ και τώρα αποδέσμευση απ' τα δεσμά του Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών μας, κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών και αντιλαϊκων νόμων.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, στους άνεργους, στις νέες και στους νέους του Νομού μας και τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μάη στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου