ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/4/14

Τα ξένα ΜΜΕ για τα έκτροπα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Με τίτλο "O Ολυμπιακός είναι έξαλλος με τα γεγονότα στον επαναληπτικό κυπέλλου", το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) μεταφέρει σε όλο τον κόσμο τα γεγονότα της Τούμπας. Στο κείμενο της είδησης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ''ο αγώνας ξεκίνησε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν φωτιά στον...
πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας".

Γίνεται λόγος για τα ψάρια που πετάχτηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού αλλά και στις συγκρούσεις πριν τον αγώνα ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και την αστυνομία. Η συγκεκριμένη είδηση έχει αναπαραχθεί σε εκατοντάδες ειδησεογραφικές σελίδες σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ έως την Ινδία!

Το Yahoo με τη σειρά του αναφέρει: "Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός καθυστέρησε να αρχίσει 75 λεπτά εξαιτίας του γιγαντιαίου σύννεφο καπνού από φωτοβολίδες αλλά και ψαριών που πετάχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν κάνουμε πλάκα [...] Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ τελείωσε με 15 λεπτά καθυστέρηση"

Η αγγλική METRO ασχολείται με τα καπνογόνα πριν την έναρξη. Ο τίτλος;"Καλώς ήρθατε στην κόλαση! Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιουργούν εκφοβιστική ατμόσφαιρα για τον Ολυμπιακό". Και το κείμενο ξεκινά: "Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Στην Αυστραλία, στο Businees Insider, διαβάζουμε: "Αυτό είναι από τα πιο τρελά πράγματα που έχουμε δει ποτέ σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου". Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, όταν και "κάηκε" η Τούμπα.

Ενώ υπάρχει και αναφορά στο σχόλιο στο blog Dirty Tackle του Yahoo, που γράφει ότι η εικόνα με τις φωτοβολίδες, είναι πιο ήρεμη με άλλες καταστάσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Και με ενεργό link στέλνει στα επεισόδια του Αιγάλεω-ΑΕΚ!

Το SB Nation είναι πιο... παραστατικό. Ο τίτλος: "Δαχτυλίδια φωτιάς και νεκρά ψάρια; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρομακτικοί". Και η περιγραφή ξεκινά:"Run, Olympiakos. RUN. (τρέξε Ολυμπιακέ τρέξε).

Ξέρετε τι είναι τρομακτικό; Η φωτιά. Ξέρετε τι είναι πραγματικά τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς. Ξέρετε τι είναι σούπερ-ντούπερ τρομακτικό; Δαχτυλίδια φωτιάς από ανθρώπους που σε μισούν. Ξέρετε πιο είναι το πιο τρομακτικό; Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! Μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν τα έκαναν πάνω τους [...] Τρομακτικό, τσεκ. Κίνδυνος τραυματισμού, τσεκ. Στόχευση αντίπαλης ομάδας, τσεκ. Συγχαρητήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είστε αληθινά τρομακτικοί και μην μας πλησιάσετε ποτέ."

Το γερμανικό Spiegel τονίζει: "Οι ταραχές επισκίασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες καίγοντας τον πάγκο του Ολυμπιακό [...] Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν από τις πράξεις των οπαδών του. Έτσι, μετά από την τιμωρία της UEFA, έπαιξε το καλοκαίρι χωρίς κόσμο στον προκριματικό του Champions League με την Σάλκε".

Το γαλλικό Sports.fr χαρακτηρίζει αναμενόμενο το κλίμα του ημιτελικού και συνεχίζει: "Το παιχνίδι ξεκίνησε με 75 λεπτά καθυστέρηση μετά τις υπερβολές των οπαδών του ΠΑΟΚ που πέρα από τα παραδοσιακά καπνογόνα έβαλαν και εκατοντάδες ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού".

Τα μαντάτα έφτασαν και στη Χιλή (Βiobio Chile) όπου πέρα από τις φωτοβολίδες και την καθυστέρηση του αγώνα, αναφέρεται ότι πετάχτηκαν... αντζούγιες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπάρχουν και οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη που μίλησε για υπέρτατη ταπείνωση και τρομοκρατία.

Τέλος, σχετικά με αυτό που αναπαράγεται στο ελληνικό ίντερνετ για σχόλιο "WTF" του BΒCσχετικά με τα ψάρια, να σημειώσουμε ότι πρόκειται περί λογαριασμού παρωδίας στο twitter. Συγκεκριμένα του BBC Sporf, γνωστό για το ιδιαίτερο ύφος του που δεν έχει καμία σχέση με το BBC. Είναι όμως ιδιαίτερα δημοφιλές με πάνω από 610.000 followers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου