ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/4/14

Στέφανος Μπιτόπουλος: Θέλω να συμβάλλω στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μεταφέροντας την αγωνία της γενιάς μου

- Στέφανε είσαι ένας νέος επιστήμονας, φαρμακοποιός, είσαι 30 ετών, πολύ νέος… Για ποιο λόγο επέλεξες να είσαι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές;

Θέλω να συμβάλλω στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, μεταφέροντας την αγωνία της γενιάς μου, χωρίς κραυγές, αντεγκλήσεις και τις κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια των...
διαχωρισμών, της αντιπαλότητας και της πόλωσης και οφείλουμε να συνθέσουμε απόψεις και προτάσεις με στόχο την αξιοκρατία, την αλλαγή νοοτροπίας και τη δημιουργικότητα.

Η απόφαση που προέκυψε μετά από σκέψη και συζήτηση με φίλους που με ενθάρρυναν και με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους.

- Γιατί με τον Τζιτζικώστα;

Ο Τζιτζικώστας είναι 35 χρονών, άνθρωπος της πιάτσας, καθημερινός, δουλευταράς και αποτελεσματικός. Αποτελεσματικός με αριθμούς, όχι στη θεωρία. Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω μόνο ότι σε δώδεκα μήνες της θητείας του αυξήθηκε η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την κεντρική Μακεδονία κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Απόστολος έχει βάλει έναν κεντρικό στόχο: Να είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρώτη στην Ελλάδα που θα βγει από την οικονομική κρίση.

Και μαζί θα τον πετύχουμε. Έχουμε σύμμαχό μας το έργο μας, τους πόρους που διεκδικούμε και παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μελετητική ωριμότητα και την επιστημονική κατάρτιση για να υλοποιήσουμε και να μην αφήσουμε στα χαρτιά όσα προγραμματίζουμε.

- ​Ο Τζιτζικώστας είναι αντάρτης και μαζί του κι εσύ;

Εκεί που έχουν μπερδευτεί αρκετοί αντίπαλοι που δεν έχουν καμία ατζέντα πλυν του ίδιου του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι το εξής: Έχουν ταυτίσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, και τις κομματικές τους επιταγές με τα όσα επιτάσσει οι κοινωνία. Οι πολίτες απαιτούν δουλειά, αποτελεσματικότητα για να βγούμε από την κρίση. Ο Τζιτζικώστας έχει βάλει ξεκάθαρους στόχους. Ο κύριος είναι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που θα βγει από την κρίση.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και όλοι εμείς που πλαισιώνουμε τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με τους πολίτες, τα προβλήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα θέματα της Πιερίας και δεν μας περισσεύει χρόνος να ασχολούμαστε με την παραπολιτική και το κουτσομπολιό.

- Τι εννοείς “κουτσομπολιό”;

Εννοώ πως ενώ έχουμε πολλά και πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε, τα οποία δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα ενώ άλλοι προσπαθούν να μετατοπίσουν την ατζέντα της συζήτησης σε κομματικό επίπεδο. Το ποιος δηλαδή είναι περισσότερο ή λιγότερο ΝεοΔημοκράτης, ποιος είναι ή δεν είναι αντάρτης και όλα αυτά. Την ίδια στιγμή μάλιστα δεν έχουν τίποτα να προτείνουν. Ασχολούνται μόνο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν στις 18 και στις 25 Μαΐου ποιος είναι ο καλύτερος να αναλάβει τις τύχες τις περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας στα χέρια του. Είμαι πεπεισμένος πως η κοινωνία δεν θα επιλέξει με παλαιοκομματικά κριτήρια, αλλά θα δώσουν θετική ψήφο στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα ευχολόγια και οι εξαγγελίες έχουν περάσει. Εμείς έχουμε κοστολογημένο, συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, με παρεμβάσεις υλοποιήσιμες, μελετημένες και ολοκληρωμένες για να λύσουμε τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

- Η διοίκηση Τζιτζικώστα είναι πετυχημένη κατά την άποψή σου;

Ο συνολικός προϋπολογισμός των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που διαθέτει για την Πιερία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι 133 εκ. ευρώ. Απορροφήθηκαν ήδη 41 εκ. ευρώ σε μια σειρά από έργα που ολοκληρώθηκαν και είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις συνολικού ύψους 120 εκ. ευρώ, χρήματα που θα έχουν πέσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2015 και θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα έργων που τα έχει ανάγκη ο τόπος.

-Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις, ώστε η Πιερία να αποκτήσει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή νοσηλευτική μονάδα, που ανάλογή της υπάρχει στα πλέον αναπτυγμένα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

-Περιφερειακή οδός Κατερίνης.

Το 2012 ξεκίνησε μετά από συντονισμένες ενέργειες και πολύχρονο αγώνα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μια από τις σημαντικότερες οδικές υποδομές για την πρωτεύουσα του νομού, που είναι κέντρο διέλευσης στην οδική ραχοκοκαλιά της χώρας μας, τον άξονα ΠΑΘΕ.

-Διαχείριση και λειτουργία του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.

Ο περιβαλλοντικός και αναπτυξιακός πυλώνας της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Όλυμπος, χάρη στη διοίκησή Τζιτζικώστα και στα κονδύλια του ΕΣΠΑ αποκτά διαχείριση και συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας, ανάλογο αντίστοιχων Εθνικών Δρυμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η απλόχερη προσφορά της φύσης δεν αφήνεται στην τύχη για πρώτη φορά. Περιφέρεια και τοπικοί φορείς συμβάλλουμε ώστε η προστατευόμενη περιοχή να μην γνωρίσει απειλές και να παραμείνει πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Με 3,7 εκ. ευρώ αποκτά ο Όλυμπος ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας του ως Εθνικός Δρυμός, ώστε με κανόνες οι επισκέπτες να πολλαπλασιαστούν και να σεβαστούν τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο για όλη την Ελλάδα. Για να γίνει ο Όλυμπος κέντρο δωδεκάμηνου τουρισμού, για να προστατευτεί και να αναδειχθεί όπως του αξίζει. Και επιπροσθέτως κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση ύψους άνω των 1,5 εκ. ευρώ στην ιερά μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, για να διατηρήσουμε και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

-Θέατρο Κατερίνης και αστικές αναπλάσεις στην πόλη.

Το λιθαράκι της βάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας και στην πολιτιστική ανάπτυξη της Κατερίνης με την ανέγερση του θεάτρου και του χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων της πόλης, που ήδη υλοποιείται. Διατίθενται 7,5 εκ. ευρώ γι’ αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό έργο, που θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα της πόλης.

-Μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο.

Πέρσι το Μάρτιο ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για να γίνει επισκέψιμη η μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο. Διατέθηκαν 2,3 εκ. ευρώ γι’ αυτό το σημαντικό έργο και μέσα σε ένα χρόνο έχουν απορροφηθεί 440.000 ευρώ.

Στην Παιδεία το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας, το 2ο Δημοτικό Κατερίνης, τα Δημοτικά σχολεία στο Βατάν, στο Εθνικό Στάδιο και στην επέκταση των Ευαγγελικών, το ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στη Γανόχωρα και ο εξοπλισμός όλων των ειδικών σχολείων του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Πύδνας Κολινδρού συνθέτουν ένα σημαντικό πλέγμα υποδομών εκπαίδευσης στο νομό. Διαθέτουμε γι’ αυτά τα έργα 14 εκ. ευρώ.
Για τον πολιτισμό διατέθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ 3,5 εκ. ευρώ. Στηρίχθηκαν ενεργά θεσμοί όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου που χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ.

Αποκαταστάθηκε το Ωδείο Μεγάλων Θερμών στο Δίον, δημιουργήθηκε το αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων, αναδείχθηκαν οι μακεδονικοί τάφοι, αποκαταστάθηκαν τα μεταβυζαντινά μνημεία σε όλο το νομό.

- Τι βαθμολογία θα έβαζες στον Απόστολο Τζιτζικώστα;

Προσωπικά θα του εμπιστευόμουν τα κλειδιά του σπιτιού μου, τη βαθμολογία ωστόσο την βάζουν οι πολίτες!

- Όλοι μιλούν με εξαγγελίες και “θα” εσύ “θα” έχεις;

Δεν έχω να καταθέσω ιδιαίτερες πολιτικές περγαμηνές ούτε φιλοδοξίες ούτε να βάλω υποθήκες για αξιώματα. Έχω να καταθέσω το νεανικό μου ενθουσιασμό, το πάθος μου για την Πιερία και την ανησυχία μου για το μέλλον της γενιάς μου και των συμπολιτών μου.

- Οι πολίτες γιατί να ψηφίσουν Στέφανο Μπιτόπουλο;

Οι πολίτες της Πιερίας δεν πρέπει να επιτρέψουν επιστροφή στις εποχές της αδιαφάνειας και της μιζέριας που μας οδήγησαν μέχρι την καταστροφή. Θέλουμε να μας δώσουν την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για την ανάπτυξη του νομού και στην προγραμματική περίοδο που μόλις άρχισε και θα ολοκληρωθεί το 2020. Με τη διοίκηση Τζιτζικώστα θα είναι σίγουροι ότι τα χρήματα που διεκδικήθηκαν για την Πιερία μέχρι το 2020 θα γίνουν έργο και θα αξιοποιηθούν σε όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Έχουν απτές αποδείξεις. Το έργο μας μιλάει από μόνο του. Και πιστεύουμε πως όλο αυτό το διάστημα που ο Απόστολος πήρε στα χέρια του τις τύχες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των πολιτών και της περιοχής και έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις στην πράξη.

- Ανταπόκριση υπάρχει ή γυρίζουν την πλάτη οι πολίτες;

Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση τους και βλέπω ανταπόκριση και διάθεση διεξοδικής συζήτησης και ανάπτυξης ζητημάτων. Οι πολίτες είναι απαιτητικοί. Δεν μένουν σε τίτλους. Έχουν απαιτήσεις και αυτό είναι το σωστό. Χορτάσαμε αοριστολογίες και συνθήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήταν εξαιρετική τιμή για μένα αλλά και συμβόλαιο τιμής η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και ευπρόσδεκτη η κάθε συμβουλή και προτροπή στη διάρκεια της δραστηριοποίησής μου με τα κοινά.



 










katerini-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου