ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/4/14

Οι Νέοι πρέπει να διατυπώσουν τη θέση τους ψηφίζοντας, όχι απέχοντας.

Η σημερινή εποχή και κρίση που βιώνουμε κάνει το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακόμα πιο δύσκολο. Εμείς επαγγελλόμαστε την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επαναδραστηριοποιήσουμε τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στο πολιτικά δρώμενα πρώτα της πόλης και μετά της χώρας. Επιμένουμε να κυνηγάμε το... ανέφικτο να γίνει πραγματικό.

Τα πολιτικά συστήματα απέτυχαν, κατάντησαν την χώρα και κατ’ επέκταση και την επαρχία να παρακαλεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τους ΝΕΟΥΣ να γίνουν ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Κάθε πολίτης πρέπει και οφείλει πρώτα στον εαυτό του και μετά στην κοινωνία που ζει να αξιοποιεί αυτό το μοναδικό και πολύ σημαντικό κεκτημένο της Δημοκρατίας να αποφασίζει αυτός για το μέλλον του. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι νέοι το πόσο ισχυρό όπλο στα χέρια τους είναι η ψήφος. Ψήφος όχι όμως με το «μαστίγιο» που στην ουσία είναι ο κάθε εκλογικός νόμος, αλλά ψήφος συνειδητή. Δεν περισσεύει καμιά ψήφος για το χωριό, τη πόλη, την περιφέρεια, την χώρα και πρέπει να διατυπώσουν την οποιαδήποτε θέση και άποψη τους οι νέοι ψηφίζοντας, όχι απέχοντας.

Το ότι η νεολαία μας απαξιώνει την πολιτική, φέρουν τεράστιες μα διαφορετικές ευθύνες όλοι οι φορείς της κοινωνίας μας. Δεν επένδυσαν στο να δημιουργήσουν συνειδητοποιημένους πολίτες. Μάζες ήθελαν και μάλιστα ελεγχόμενες. Η κρίση πλήττει και τις εκλογές μιας και δεν γίνεται καμιά προσπάθεια να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών, δεν ενισχύεται ο καλός και αγαθός αγώνας, και ενισχύονται συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σπαταλούνε υπέρογκα ποσά για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν κρύβει καμιά πιθανότητα έκπληξης και ανατροπής.

Οι Νέοι πρέπει να διατυπώσουν τη θέση τους ψηφίζοντας, όχι απέχοντας. Οι απόψεις τους οι ανησυχίες τα όνειρα τους που μετατράπηκαν σε εφιάλτες είναι τα θεμέλια μας ώστε να επενδύσουμε σε αυτούς και να προσπαθήσουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά να τους μετατρέψουμε σε ενεργούς πολίτες μια πόλης φιλόξενης, ικανής να τους παρέχει όλα αυτά τα αυτονόητα που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν, να επιχειρήσουν, και να ζήσουν σε αυτή.





Σταθακόπουλος Πέτρος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
"ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το Δήμο Κατερίνης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου