ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/5/14

Σταθακόπουλος Πέτρος: Η αποχή είναι ανωριμότητα και ευθυνοφοβία!



Σε μια χώρα που καταρρέει κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην ανέχεια, την φτώχεια, την μιζέρια. Που οι αξίες ευτελίζονται, και η Δημοκρατία δείχνει το σκληρό της πρόσωπο όλο και περισσότερο ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα και όλα τα ελαφρυντικά να είναι απογοητευμένος, τσαντισμένος, αηδιασμένος...


Όμως φίλοι σε μια βδομάδα καλούμαστε να επιλέξουμε τους τοπικούς «άρχοντες» που θα μα υπηρετήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Που θα πάρουν τις τύχες της πόλης και της περιφέρειας στην πλάτη τους.
Καλούμαστε λοιπόν, και είναι απαραίτητο να ψηφίσουμε, η αποχή από τις εκλογές δεν τιμά κανένα, ούτε τους ψηφοφόρους, ούτε την κοινωνία. Η αποχή είναι η απόλυτη απαξίωση προς την Δημοκρατία. Είναι ο εξευτελισμός προς όσους συμμετέχουν με την ψήφο τους. Είναι εκδήλωση ανωριμότητας και ευθυνοφοβίας.

Η αποχή από τις εκλογές των ψηφοφόρων ενισχύει τα κατευθυνόμενα κέντρα που αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς, που ψηφίζουν εκλογικούς νόμους με bonus ή σκέτους ή με από όλα. 

Η συμμετοχή και όσο μεγαλύτερη είναι, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σκοτεινά σχέδιά τους και να φέρει ανατροπές. 

Η άποψη του δε βαριέσαι δεν μας τιμά, δεν είναι άποψη ή θέση είναι λιγοψυχία.
Επίσης όσοι δεν συμμετέχουν θα πρέπει να ξέρουν πως δεν έχουν δικαίωμα ούτε να κρίνουν, ούτε να κατακρίνουν, η άποψή τους δεν έχει καμιά αξία, καμιά βαρύτητα πέρα από την προσωπική τοποθέτηση. Η αποχή είναι υπεκφυγή και επιτρέπει σε άλλους να αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον μας.

Η κόλαση μπορεί και να είναι οι άλλοι, άλλα τούτο βολεύει μόνο την πάρτι μας. Να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι πως κάποιο άλλοι ναι μεν αποφασίζουν για τις τύχες μας άλλα εμείς ξέρουμε καλύτερα. Ξέρουμε τα πάντα αλλά δεν το κάνουμε έτσι για σπάσιμο για κολαούζο μας.

Η κόλαση μπορεί και να είναι οι άλλοι, άλλα κι εμείς δεν ζούμε σε κανένα παράδεισο. Απλά απολαμβάνουμε τον καναπέ κοιτώντας το ταβάνι κι εκείνο πεισματικά επιμένει να μην απαντά.


Πέτρος Σταθακόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
       στον συνδυασμό
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Κατερίνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου