ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/14

Που ειναι τα 20 εκατομμυρια τουριστες,που θα ερθουν στην Ελλαδα;

Εχουμε ακουσει πολλα για αυτο το καλοκαιρι! Και για να ειμαι ακριβεις,ολα τα ΜΜΕ μαζι με την Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,μας λενε οτι αυτο το καλοκαιρι η ελλαδα θα ξεπεράσει τα 20 εκατομμυρια.. σε αφιξης τουριστων στην χώρα μας!

Στα δελτια ειδησεων βλεπουμε διαφορα ρεπορταζ με τιτλο!Βουλιαζει η ΕΛΛΑΔΑ απο τουριστες! Ναι οντως βουλιαζει η Ελλαδα απο τουριστες,ωμος προς τον πατο του βυθου! Τι και αν εχουμε πολυ τουρισμο,το θεμα ειναι τι ποιοτητα απο τουριστες εχουμε! Για παράδειγμα η Κερκυρα εχει μειωσει στις αφιξεις απο τουριστες που προερχονται απο την Αγγλια και Γερμανια! Οπου αυτη ειναι και η λεγομενη καλη τουριστες,που ξοδευουν λεφτα στις τοπικες τουριστικες επιχειρησεις.Δυστυχως! Και αυτη ηταν καποτε καλη πελάτες! Απο το 2009 που εχει χτυπησει την Ελλαδα η κριση,θα ελεγα οτι εχει επηρεασει και τους τουριστες που προερχονται απο την Δυτικη Ευρωπη,αφου ολο και περισσοτεροι επιλεγουν την διαμονή τους σε ξενοδοχεία που τους παρεχουν φαι και ποτο μεσα στα ξενοδοχεια,λες και ειναι εσωκλειστοι!

Και φυσικα αυτο το ειδος του τουρισμου,δεν αφηνει ουτε ενα ευρω στης τοπικες επιχειρησεις. Πράγματι υπάρχει αυξηση σε τουριστες απο τις λεγομενες Ανατολικες χωρες της Ευρωπης,που ειναι Πολωνια,Τσεχια,Σλοβακια, και απο τις βαλκανικες χωρες. Αλλα ειναι δυνατον αυτη η ανθρωποι με μισθο στην πατριδα τους, που δεν ξεπερναει τα 300 με 400 ευρω μηνιαιος,να μπορουν να ξοδεψουν και να αφησουν λεφτα στην Ελλαδα? Ενα ειναι σιγουρο,οτι πολυ απο αυτους ερχονται και αναζητουν δουλεια για την καλοκαιρινη σεζον,σε διαφορα τουριστικα νησια μας!

Ο μυθος τον πλουσιον ρωσον τουριστον πλεον δεν υπαρχει! Δεν ειναι ολοι η ρωση τουριστες που ερχονται στην Ελλαδα πλουσιοι σαν τον αμπραμοβιτς! Και αυτο φανηκε απο τις πολλες ακυρωσεις που υπηρχαν λογω Ουκρανικης κρισης,και υποτιμησης του Ρωσικου ρουβλι! Οσον αφορα την αναπτυξη,και την μειωση της ανεργιας λογω της προσλήψεις τον εποχιακον τουριστικον υπαληλον, να μην ξεχναμε οτι η τουριστικη σεζον εχει συρρικνωθεί απο 6 μηνες που ηταν (μαιος-οκτωβριος),σε 4 μηνες(ιουνος-σεπτεμβριος).

Oι μισθοι που παιρνουν αυτοι οι ανθρωποι ξεκινουν απο τα 300 ευρω η λεγομενη μαθητευομενη απο διαφορες τουριστικες Σχολες, τα 500 και κατι ευρω που παιρνουν η κατω τον 25 χρονον, και ζητημα να ξεπερνά τα 800 ευρω που παιρνουν αυτη που ειναι πανω απο τα 25.Με την διαφορα οτι αυτη η ανθρωποι το χειμωνα θα ειναι ανεργοι,και μαλιστα πολυ απο αυτους δεν θα δικαιουνται ουτε να παρουν το επιδομα της ανεργιας. Ποιος αραγε στην Συγκυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα βρει μια πραγματικη λυση ωστε ο τουρισμος να επανελθει στις χρυσες εποχες του 80-90-2000! Αλλα αντι να γινετε αυτο,Ακουμε το ποσο ομορφοι ειναι η Υπουργος τουρισμου κυρια Κεφαλογιαννη! Και οτι εχει μαγεψει τους διαφορους Ευρωπαιους Αξιωματουχους!

Δεν αντηλεο,αλλα η ομορφια δεν λυνει την μεγαλη κριση που εχει ξεσπάσει και στον Ελληνικο τουρισμο! (Το βιντεάκι γυριστηκε στο κεντρο του τουριστικου χωριου Αχαραβη, επειτα απο παρακληση τον τοπιον καταστηματαρχών-γιατι καλα παει ο τουρισμος και η αφιξης στα λιμανια απο τα κρουαζιεροπλοια,αλλα σε ενα νησι μεγαλο οπως η κερκυρα με χιλιομετρικες αποστασεις 80 χιλιομετρων με διασπαρτα τουριστικα χωρια σε ολο το νησι,η τουριστες απο τα κρουαζιεροπλοια,ερχονται στο λιμανι της κερκυρας για τεσερις ωρες επισκέπτονται μονο την πολη της κερκυρας και φευγουν χωρις να εχουν επισκεφθει τα υπολοιπα μερη της κερκυρας απο βορα προς νοτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου