ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/7/14

Εμπλοκή! Στην Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου Κατερίνης

Κατασκευή Περιφερειακού Δρόμου Κατερίνης




Καμιά εργασία δεν γίνεται εδώ και μερικές εβδομάδες.... στο έργο της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, αφού οι εταιρείες που απαρτίζουν την Κοινοπραξία, βρίσκονται σε μεταξύ τους διαμάχη.






Για το θέμα μίλησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εδώ και λίγο καιρό έχει σημειωθεί «εμπλοκή» η οποία οφείλεται καθαρά στην «μειοδότρια» Κοινοπραξία του έργου. Ο κ. Χιονίδης, εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση, ωστόσο το γεγονός δεν φάνηκε να του προκαλεί εντύπωση, αφού όπως είπε, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Όπως ανέφερε, η χρηματοδότηση του έργου είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. «Ήδη έχουν κατατεθεί μερικά εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της Κοινοπραξίας για τις εργασίες που έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Χιονίδης, υπογραμμίζοντας πως μόνο για το 2014 ήταν εξασφαλισμένα (από το ΕΣΠΑ) 35 εκατομμύρια ευρώ για τις εργασίες που θα γινόταν μέσα στο έτος.

«Δεν είναι από τις ευχάριστες στιγμές, αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί», σχολίασε ο κ. Χιονίδης για τη διακοπή των εργασιών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το έργο δεν κινδυνεύει, αφού υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπουν άρση αδιεξόδου ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως είπε, το θέμα παρακολουθεί στενά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επιβλέπουσα αρχή του έργου, ενώ ήδη έχει υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Οι χειρισμοί που γίνονται και θα γίνουν πρέπει να είναι πολλοί λεπτοί», εκτίμησε ο δήμαρχος Κατερίνης, επισημαίνοντας πως αν τελικά η συγκεκριμένη Κοινοπραξία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα κληθεί να κατασκευάσει το έργο η επόμενη μειοδότρια του διεθνούς διαγωνισμού.

Να σημειωθεί, ότι παρά την εμπλοκή του έργου, η Κοινοπραξία έχει προλάβει να κατασκευάσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι του, εκείνο των υποδομών των δύο μεγάλων γεφυρών μήκους 120 μέτρων για την κάθε μία. Παράλληλα, προχωρεί το ζήτημα των απαλλοτριώσεων και μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις αποδοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου