ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/7/14

Το ΠΑΣΟΚ “βλέπει” εκλογές και… τρέχει

Οι πρόωρες εκλογές, πιθανότατα μέχρι τον Νοέμβριο, φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος στη στρατηγική των κομμάτων, και…
το ΠΑΣΟΚ παίρνει ήδη αποστάσεις από χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν έντονο άρωμα τρόικας.




Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος στα “Νέα”, κατά την πρόσφατη παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν επιμελώς να έχουν συναντήσεις μαζί τους. Με την εξαίρεση του Υπουργού Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, λόγω αρμοδιότητας.




Από τη Χαριλάου Τρικούπη προκύπτει ένα κλίμα αποστασιοποίησης από πολιτικές της κυβέρνησης που έχουν διαμορφώσει οι απαιτήσεις της τρόικας, καθώς είναι εμφανές ότι το ΠΑΣΟΚ… οσφραίνεται πρόωρες εκλογές, και σπεύδει να ανακτήσει την επαφή του με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες οι οποίες έχουν πληγεί από το Μνημόνιο.




Ο παραπάνω πολιτικός σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρος: Να χρεωθεί περίπου αποκλειστικά η Νέα Δημοκρατία την τελική φάση του Μνημονίου, και το Κίνημα να έχει πάρει εγκαίρως τις αποστάσεις του, ώστε να μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να συνομιλήσει μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποτελεί και πάλι κυβερνητικό εταίρο, αυτή τη φορά σε ένα σχήμα με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου