ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/8/14

Ποιοι δικαιούνται επίδομα 400 ευρώ το μήνα


Άμεση εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο σε 13 περιοχές και σε όλη την Ελλάδα από τον νέο χρόνο - Ποια είναι τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος....

Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος του καταβαλλόμενου ποσού, αλλά και η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Το ποσό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Για παράδειγμα διαμορφώνεται στα 400 ευρώ τον μήνα (4.800 τον χρόνο) για οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα που δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Οι δήμοι στους οποίους θα εφαρμοστεί το μέτρο θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα σε πραγματικό χρόνο και δεν θα υπολογίζεται μόνο με βάση περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Στην απόφαση καθορίζονται τα ποσά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τα οποία χαρακτηριστικά προβλέπεται πως «είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση».

Ποια είναι τα κριτήρια για την καταβολή επιδόματος

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

- Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μένουν μόνιμα στους δήμους τα τελευταία 2 χρόνια
- Όσοι δεν έχουν άλλο εισόδημα θα παίρνουν το σύνολο του ποσού, που ξεκινά από 200€ το μήνα για μεμονωμένα άτομα και κλιμακώνεται ανάλογα με τα παιδιά.
- Προβλέπεται ενίσχυση και για τα ενήλικα παιδιά της οικογένειας (πχ. ζευγάρι με ενήλικο και ανήλικο παιδί θα παίρνει 450€ το μήνα)

Μεταξύ άλλων προβλέπεται, η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, ενταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, χορήγηση βιβλιαρίου ανασφάλιστου και η ένταξη σε πρόγραμμα κοινωνικού παντοπωλείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου