ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/8/14

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν το φθινόπωρο χιλιάδες φορολογούμενοι

Στο στόχαστρο όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και άφησαν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους...



- Θα επιστρέψουν τις προκαταβολές επιδόματος θέρμανσης όσοι δεν τις χρησιμοποίησαν γι αυτό το σκοπό

- Το ίδιο θα κάνουν κι όσοι πήραν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων και δεν το δικαιούνται βάσει εισοδήματος

Να επιστρέψουν χρήματα στην εφορία καλούνται χιλιάδες πολίτες που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για αγορά πετρελαίου θέρμανσης και δεν το έπραξαν. Το ίδιο καλούνται να κάνουν και όσοι εισέπραξαν προκαταβολή για το επίδομα τέκνων, το οποίο όμως δεν δικαιούνται βάσει εισοδημάτων του 2013.

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν επίσης και όσοι άφησαν απλήρωτες τις δόσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ οι οποίοι θα παραλάβουν “ραβασάκι” προκειμένου να τις πληρώσουν μαζεμένες ενώ όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκίνητό τους θα κληθούν να πληρώσουν και ασφάλιστρα και πρόστιμα, ώστε να "σώσουν" άδεια και δίπλωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, χιλιάδες φορολογούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι από το φθινόπωρο με συσσωρευμένες εκκρεμότητες μηνών ή και ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι βασικότερες είναι:

- Απλήρωτες μία ή περισότερες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ κατά την περίοδο Μαΐου 2013 - Απριλίου 2014. Τα στοιχεία εστάλησαν ήδη από τη ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν αλλιώς θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.

- Φορολογούμενοι που εισέπραξαν προκαταβολή επιδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης (αντιστοιχούσε στο 25% του συνολικού ποσού ή περίπου 8,75 λεπτά ανά λίτρο) αλλά δεν αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα.

- Οικογένειες που πήραν προκαταβολή επιδόματος τέκνων (και πάλι δόθηκε το 25% του ετήσιου ποσού) με βάση τα εισοδήματα του 2012 θα υποστούν έλεγχο. Αν διαπιστωθεί ότι δεν το δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα του 2013 θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρηματικά ποσά.

- Ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν επιστολή με την οποία καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας ως «ποινή» παράβολο 250 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου