ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/9/14

14.9.14 ΑΡΜΑΤΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ: Αν ήξερε ο Μιαούλης πόσα σούργελα θα τον…τιμούσαν δεν θα έβαζε ποτέ φωτιά στους Τούρκους!


Σε σημείο συνάντησης των «rich and famous»μετατράπηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Σπέτσες με αφορμή την Αρμάτα, την επέτειο της ναυμαχίας των Σπετσών το 1822 με την ..
πυρπόληση του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας.
Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, άνθρωποι της τηλεόρασης και σελέμπριτι έδωσαν το «παρών» στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, στο οποίο παρελαύνουν οι πολυτελείς θαλαμηγοί και τα μπικίνι.


Μερικά από τα μεγαλύτερα γιοτ έδεσαν στο λιμάνι της Ντάπιας, μπροστά από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θύμιζε περισσότερο Κάννες παρά εθνική εορτή. Από την πρώτη θέση, όχι των επισήμων στις εξέδρες που είχαν στηθεί, αλλά από τα καταστρώματα των θηριωδών γιοτ, οι επιβαίνοντες απόλαυσαν τις σαμπάνιες και τους πολυτελείς οίνους, ενώ επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό ποιο σκάφος θα σφυρίξει πιο δυνατά.
Στο κεντρικό λιμάνι των Σπετσών, την Ντάπια, μπροστά από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, έχουν δέσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γιοτ, όπως το Μelige, στο οποίο επιβαίνει και η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη.
Στο ίδιο λιμάνι βρίσκεται ακόμη η θαλαμηγός Εsmeralda του Πόλυ Χατζηιωάννου και το σκάφος Corelia του Ηλία Μεταξά. Στο παλιό λιμάνι μπροστά από τις γραφικές ταβέρνες «ποζάρουν» το γιοτ «Eleni» του Γιώργου Προκοπίου, το «Fun One» του Μάριου Σταφυλοπάτη, το «Bud Attitude» του Άlκη Δαυίδ, το «Kalamaraki» του Τζώνη Καλημέρη και το «My Toy» του «Mr Porto Carras» Κωνσταντίνου Στέγγου στο οποίο έχει μπει πωλητήριο αλλά και ενοικιάζεται προς 89.000 ευρώ την εβδομάδα.
Στο νησί έχουν καταπλεύσει και δεκάδες εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά, στο κατάστρωμα των οποίων λιάζονται αιθέριες υπάρξεις σε μία άτυπη ναυμαχία των μπικίνι. Ακόμη, ανοιχτά των Σπετσών δεσπόζει μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.
Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ποσειδωνίου, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της ναυμαχίας του 1822 μεταξύ του τουρκικού στόλου και του ελληνικού. Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν προς το στενό των Σπετσών, οι Έλληνες επιτέθηκαν. Ο πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης με έναν πυρσό ανατίναξε την τούρκικη ναυαρχίδα αναγκάζοντας έτσι τον εχθρό να αποχωρήσει. Κατά την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας δύο νέοι που επέβαιναν σε βάρκα πλησίασαν το μικρό σκάφος – ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας και το πυρπόλησαν. Το σκάφος λαμπάδιασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τους χιλιάδες θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό σόου με βεγγαλικά, τα οποία φώτισαν τον σπετσιώτικο ουρανό.
Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ακολούθησε ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με χορούς από πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου