ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

1/11/14

Έκαναν ΦΤΕΡΑ τα ΕΝΣΗΜΑ χιλιάδων γιατρών!

Ανασφάλιστοι ξαφνικά, εμφανίζονται χιλιάδες γιατροί και λοιποί υγειονομικοί… (φαρμακοποιοί, κτηνίατροι) καθώς στοιχεία του φακέλου τους στον ασφαλιστικό φορέα που τους καλύπτει (ΤΣΑΥ) λείπουν ή έχουν εξαφανιστεί....

Αρκετοί από αυτούς διαπιστώνουν έκπληκτοι την εκκρεμότητα όταν χρειαστούν κάποια θεώρηση ή ασφαλιστική ενημερότητα. Οι υπηρεσίες του Ταμείου τους καλούν να φέρουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας, τα οποία ενδέχεται να αφορούν αγροτικό ή εργασία πριν από 20 έως και 40 χρόνια!

Η ανωμαλία φαίνεται ότι έχει συμβεί κατά τη μεταφορά του χειρόγραφου αρχείου σε ψηφιακή βάση.

Οι γιατροί έχουν κυριολεκτικά ξεσηκωθεί, απειλώντας ακόμα και με μηνύσεις για απώλεια δημοσίων εγγράφων. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ανήκει πλέον το ΤΣΑΥ, εκτιμά ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση:

«Δεν αποκλείεται με το πέρασμα των χρόνων και εξαιτίας του ότι το σύστημα βασιζόταν σε χειρόγραφους φακέλους, κάποια πιστοποιητικά να έχουν παραπέσει» ανέφερε ο κ. Αντώνης Σελλιανάκης και συνέχισε:

«Δεν είναι αυτός ο κανόνας. Σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί ξεχνούν να φέρουν στο Ταμείο το χαρτί από το αγροτικό τους ή άλλη προϋπηρεσία. Η προηγούμενη διοίκηση του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση να τους ζητήσει επικαιροποίηση των φακέλων τους προκειμένου να συγκεντρωθούν όσα πιστοποιητικά δεν υπάρχουν. Την πολιτική αυτή στηρίζει και η παρούσα διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου