ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/11/14

Κόκκινη κάρτα Τζιτζικώστα στον «απόντα» Πιεριέα βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Χριστογιάννη

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης παρέπεμψε, κατά πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τους περιφερειακούς συμβούλους, Δημήτρη Χριστογιάννη , βουλευτή Πιερίας της ΝΔ και την Τιμοθέα Ρακιντζή.Ο κ.Χριστογιάννης και η κ.Ρακιντζή παραπέμπονται με το ερώτημα της αργίας, μετά την απόφαση του Σώματος να μην δικαιολογήσει τις τρεις απουσίες τους από προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με το νόμο οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν μπορούν να φτάσουν στις τρεις και έτσι σήμερα το θέμα ετέθη από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνη Γυφτόπουλο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο, αλλιώς κινδυνεύει ο ίδιος με ποινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε προειδοποιήσει για τις συνεχείς απουσίες.

Ο Τζιτζικώστας είχε επισημάνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, διότι οι απουσίες είναι πολλές και τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητες. «Όλοι έχουμε υποχρεώσεις και μάλιστα πολύ σημαντικές. Όμως οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μας ψήφισαν για να είμαστε παρόντες εδώ και να τους εκπροσωπούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου