ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/12/14

Οδοιπορικό στην Πιερία από τον ταξιδιωτικό οδηγό “Travel Book” της εφημερίδας “Έθνος”

Το ένθετο περιοδικό Travel Book της εφημερίδας “Έθνος” περιλαμβάνει ένα εκτενές αφιέρωμα για την Πιερία μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στα πλαίσια της προβολής της περιοχής μας και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων εξωστρέφειας. Στις σελίδες του πραγματοποιείται ένα ταξίδι στις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας, από τις κορυφές του Ολύμπου και το αρχαίο Δίον μέχρι το Δέλτα του Αλιάκμονα και τις γειτονιές του Κολινδρού, από την Κατερίνη μέχρι και τα Πιέρια Όρη.


Η δημοσιογραφική ομάδα του Travel Book πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό σε όλη την έκταση της Πιερίας, ανακαλύπτοντας ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα μέρη της, γνωρίζοντας τους φιλόξενους Πιεριείς και απολαμβάνοντας τις τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες με τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα μας.


Ιδιαίτερη έκταση στο αφιέρωμα καταλαμβάνει το μυθικό βουνό των θεών, ο Όλυμπος, για τον οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά ως “ένας από τους σημαντικότερους βοτανικούς παραδείσους των Βαλκανίων, αφού σε αυτόν φυτρώνουν περισσότερα από 1.700 είδη φυτών”. Ο Όλυμπος, σύμφωνα με το Travel Book, θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς, αν όχι ο δημοφιλέστερος ορειβατικός προορισμός της Ελλάδας, με αποτέλεσμα αυτή η δημοφιλία να συμβάλει στη δημιουργία εννέα συνολικά οργανωμένων καταφυγίων που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους


Ένα από τα χαρακτηριστικά της Πιερίας που τονίζουν οι δημοσιογράφοι του Travel Βοοκ είναι “το μοναδικό μωσαϊκό ανθρώπων και πολιτισμών” γεγονός που κάνει την περιοχή μας πλούσια σε έθιμα, παραδόσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορωνίδες το Olympus Marathon, το Φεστιβάλ των Μουσών και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θεσμοί, οι οποίοι συμβάλλουν στην προώθηση και προβολή της Πιερίας όχι μόνο εντός των συνόρων της χώρας μας, αλλά και εκτός, καθώς πολλοί είναι οι επισκέπτες από άλλες χώρες που παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με αποκορύφωμα τους θερινούς μήνες.


Στις σελίδες του Travel Book μπορεί κανείς να βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό δια χειρός Ηρακλή Μήλα από τις ομορφιές της περιοχής μας από την Πύδνα, τον Κολινδρό και τη Μεθώνη, μέχρι τις κοσμοπολίτικες παραλίες του Λιτοχώρου, της Λεπτοκαρυάς και του Πλαταμώνα. Ο Θερμαϊκός και ο Αλιάκμονας διαμορφώνουν τη ζωή και το τοπίο στη βόρεια Πιερία, με το εμπορικό λιμάνι της Πύδνας, τις αλυκές του Κίτρους και τις θαλασσοκαλλιέργειες να αποδίδουν τα καλύτερα μύδια της Ελλάδας, ενώ ο Παλιός Παντελεήμονας στην νότια Πιερία, αναφέρεται ως “ένα πανέμορφο ηπειρώτικο μαστοροχώρι, που πρωτοχτίστηκε από Ηπειρώτες τεχνίτες και έκτοτε διατηρεί την παραδοσιακή του ταυτότητα”. Όσον αφορά στο φωτογραφικό υλικό η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ευχαριστεί θερμά και το φωτογράφο, Γιάννη Ζαρζώνη, ο οποίος διέθεσε τις φωτογραφίες από το αρχείο του για το διαφημιστικό υλικό της Πιερίας στο Travel Book.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε συνέντευξή της στο ένθετο περιοδικό του Έθνους αναλύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας τονίζοντας πως “η Πιερία είναι πραγματικά ευλογημένη, καθώς βουνό και θάλασσα, πράσινο και γαλάζιο βρίσκονται σε θαυμαστή αρμονία”. Η κα Μαυρίδου έκανε λόγο τα δυνατά χαρτιά του νομού μας, όπως είναι τα ανταγωνιστικά αγροτικά προϊόντα, οι αναγνωρισμένης ποιότητας εξειδικευμένες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού και η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην Πιερία με κάθε μέσο, με “δυνατότερο χαρτί” όλων, το χαμόγελο των Πιεριέων και τη ζεστή μας φιλοξενία. Στη συνέντευξή της δίνει έμφαση στο γεγονός ότι “ο τουρισμός μας είναι ταυτόχρονα και πολιτισμός. Ο τόπος μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία περιοχή που προσφέρεται για διακοπές και αποδράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς ο Όλυμπος βρίσκεται κοντά σε πεντακάθαρες παραλίες, δημιουργώντας ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο”. Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τους αναγνώστες του περιοδικού να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά την Πιερία, γιατί “η Πιερία είναι ένας τόπος να ζεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου