ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/3/15

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 9 Μαρτίου την ταινία "Δύο μέρες, μια νύχτα" των αδελφών Νταρντέν.

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 9 Μαρτίου την ταινία "Δύο μέρες, μια νύχτα" των αδελφών Νταρντέν. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.


Περίληψη ταινίας:
Ημέρα Παρασκευή και στην εταιρεία που δουλεύει η Σάντρα, ο διευθυντής προσωπικού θέτει σε ψηφοφορία στους 16 συναδέλφους της το δίλημμα: αν απολυθεί η Σάντρα θα πάρουν ένα μπόνους 1000 ευρώ. Αν η Σάντρα παραμείνει στη δουλειά, δεν φτάνει ο προυπολογισμός για μπόνους. Οι συνάδελφοι της υπερψηφίζουν αρχικά την απόλυση της. Η Σάντρα έχει περιθώριο το Σαββατοκύριακο να τους βρει από κοντά και να προσπαθήσει να τους μεταπείσει μέχρι τη Δευτέρα που η ψηφοφορία θα επαναληφθεί, μυστική αυτή τη φορά.
Το νέο φιλμ των Νταρντέν είναι εμπνευσμένο από χιλιάδες τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης και μας φέρνει αντιμέτωπους με μια τραγική πραγματικότητα, τη μεταφορά των ‘δύσκολων’ αποφάσεων στους εργαζόμενους και την έλλειψη αλληλεγγύης.
Οι σκηνοθέτες αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τους εργάτες με ρομαντικό τρόπο, τραγικοποιώντας τους ή ηρωοποιώντας τους. Τους αντιμετωπίζουν με τρόπο όσο πιο ‘επιστημονικό’ γίνεται, δίνοντάς μας μια γκάμα συμπεριφορών που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συμπεριλαμβάνοντας αλληλέγγυους, ατομικιστές, δειλούς, πιο θαρραλέους κτλ.
Το σκηνοθετικό δίδυμο δικαιώνεται πλήρως από την επιλογή της Μαριόν Κοτιγιάρ, καθώς η Γαλλίδα ηθοποιός χάρισε μια εκπληκτική ερμηνεία, σαφέστατα την καλύτερη της καριέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου