ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/4/15

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…..

Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

    Σε ένα ανούσιο, άνευ σημασίας για το λαό, κυρίως αποπροσανατολιστικό, εξελίχθηκε η δήθεν συζήτηση που ζήτησε η κυβέρνηση να γίνει στην βουλή, για να ενημερώσει το κοινοβουλευτικό σώμα για την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου στην συνεδρίαση του EYROGROYP.
Η όλη συζήτηση εξελίχθηκε σε κοκορομαχία της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με την αξιωματική αντιπολίτευση την Ν.Δ. που θύμιζε κάτι από τα παλιά από τους καβγάδες του δικομματικού συστήματος της κυβερνητικής εναλλαγής (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ).
Στο...


ίδιο έργο θεατές μπορούμε να πούμε. Με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού, την χειραγώγηση του από την κυρίαρχη πολιτική, αλλά κυρίως να καταστεί σε παθητικός αποδέκτης των πολιτικών εξελίξεων και με αυτό τον τρόπο να εκμαιευτεί η ανοχή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν να πάρουν, στα πλαίσια των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που έχει συμφωνήσει και αυτή η κυβέρνηση με την απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Που τυπικά και ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και αποτελεί την βάση για νέα συμφωνία.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε στην βουλή για ψήφιση την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου, για να ενημερωθεί το κοινοβουλευτικό σώμα και ο λαός κατά επέκταση. Για να μην αποκαλυφθεί το αντιδραστικό, αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας, εγκυμονώντας ο κίνδυνος να μην ψηφιστεί από κάποιους βουλευτές της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και να υπερψηφιζόταν από άλλους πρόθυμους της ευρωενωσιακής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ).
Όσα επικοινωνιακά και διαφημιστικά τρυκ να κάνει η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συνεχίζει με της δικές της εκδοχές την πολιτική υπέρ των επιχειρηματικών-μονοπωλιακών ομίλων. Για αυτό δεν κατάργησε κανένα μνημόνιο, έχει σε ισχύετε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που τσάκισαν και εξαθλίωσαν κυριολεκτικά την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Και μέσα από ένα άλλο μείγμα αστικής πολιτικής που αναζητεί την ποσοτική, περιοριστική χαλάρωση, παζαρεύει υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλιστεί ζεστό χρήμα για να δοθεί απευθείας η και με άλλους τρόπους στους μεγάλους επιχειρηματίες στο όνομα της <<ανάπτυξης>> και δήθεν νέων θέσεων εργασίας.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι προϋπόθεση για αυτή την <<ανάπτυξη>> είναι να μείνει ανέγγιχτο όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμορφώθηκε με τα μνημονικά μέτρα και όχι μόνο. Γιατί αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια πριν μνημονίου. Προϋπόθεση που εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων που αποτελεί στρατηγικός στόχος και αυτής της κυβέρνησης, έναντι των λαϊκών κοινωνικών αναγκών.
Όσο θα διαφαίνονται οι στρατηγικές συγκλίσεις της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κυρίως με Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, τόσο οι κοκορομαχίες όπως αυτές διεξάχθηκαν την Δευτέρα 30 Μαρτίου στην βουλή για δήθεν συζήτηση της απόφασης της 20ης Φλεβάρη θα εντείνονται, θα έχουν αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα και πρέπει να κρατήσουν τον λαό αδιάφορο ως αυτό.
Ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής των εξελίξεων και κυρίως να μην γίνει χειροκροτητής πολιτικών που θα σφίγγουν ακόμα περισσότερο την θηλιά στο λαιμό του με μέτρα που θα υποβαθμίζουν παραπέρα το βιοτικό του επίπεδο, θα τον φτωχοποιούν.
Όποια παζάρια κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν γίνεται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Είναι παζάρια που στόχο έχουν να εξασφαλιστούν χρήματα για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα από την χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής. Για αυτό σε αυτή την προσπάθεια η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) έχει συμπαραστάτες τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ (ΣΕΒ), αλλά και άλλα τμήματα του κεφαλαίου.
Καμιά αναμονή από τον λαό, όχι άλλος χαμένος χρόνος να οργανωθεί η λαϊκή πάλη και η αντεπίθεση. Λαϊκοί αγώνες που θα βάζουν στο επίκεντρο της πάλης την ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός μας κυρίως από το 2009 και μετά, θα παλεύει παίρνοντας υπόψη την εξυπηρέτηση των σύγχρονων – λαϊκών αναγκών του σε γραμμή σύγκρουσης με τη πολιτική του κεφαλαίου και την γραμμή της ανταγωνιστικότητας. Αγώνες που θα βοηθάνε τον λαό να χειραφετηθεί από της αστικές πολιτικές, την αστική ιδεολογία, την επιρροή του οπορτουνισμού, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο λαός, η κοινωνία για την ευημερία και προοπτική.
Ο δρόμος της αποδέσμευσης από την Ε.Ε., με μονομερή διαγραφή του χρέους που δεν είναι του λαού, με παράλληλη εργατική-λαϊκή εξουσία, είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για τη προώθηση και εξασφάλιση των εργατικών- λαϊκών συμφερόντων, για την λαϊκή-κοινωνική ευημερία.
Γιατί είναι ο δρόμος που ο λαός θα κάνει κουμάντο στην οικονομία, αυτός θα την οργανώνει ελεύθερα, με κριτήρια την ικανοποιήσει των κοινωνικών αναγκών, γιατί η υπεραξία δεν θα μετουσιώνεται σε πλούτος για καμιά κοινωνική μειοψηφία, αφού η ατομική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα καταργηθεί και τα μονοπώλια με τον παραγμένο πλούτο θα κοινωνικοποιηθούν.
Μόνο σε αυτό τον δρόμο θα πιάσουν τόπο οι λαϊκές θυσίες. Οι κομμουνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δίνουν την μάχη με όρους αυτοθυσίας. Για αυτό δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Σαββίδης Παναγιώτης
Μέλος του ΚΚΕ της Κ.Ο. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου