ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/15

Πως να αποφύγετε τον πονοκέφαλο από τα hangover του καλοκαιριού

Αν χθες το βράδυ το ρίξατε έξω μαζί με φίλους και σήμερα «την πληρώνετε» με τα...

γνωστά ενοχλητικά συμπτώματα του hangover, τότε σίγουρα δεν ξέρετε τα μυστικά για να τα... εξουδετερώσετε!


Δείτε ποιες είναι οι τροφές, σύμφωνα με το onmed, που εξαφανίζουν τα συμπτώματα του hangover!

Σπόροι κολοκύθας

Όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό Human & Experimental Toxicology, η κατανάλωση αλκοόλ σκληραίνει τις εγκεφαλικές αρτηρίες, προκαλώντας νευρολογικό έλλειμμα ή πιο απλά έντονο πονοκέφαλο. Το μαγνήσιο προστατεύει από την υπερευερεθιστότητα των νευρικών κυττάρων. Μόλις ένα τέταρτο της κούπας σπόροι κολοκύθας περιέχουν 185mg μαγνησίου, που ισοδυναμεί με το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Τόνος

Περίπου 120 γραμμάρια τόνου περιέχουν το 40% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Alpha-ketoglutarate dehydrogenase, που έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο.

Στρείδια

Για τον μεταβολισμό του αλκοόλ απαιτείται ψευδάργυρος. Τα στρείδια περιέχουν αρκετή ποσότητα από το συγκεκριμένο μεταλλικό στοιχείο, περιορίζοντας τις αρνητικές επιδράσεις.

Δενδρολίβανο

Συμβάλλει στην προώθηση του αίματος προς τον εγκέφαλο, ανακουφίζοντας τα ενοχλητικά συμπτώματα. Στην Ευρώπη χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων.

Πιπέρι καγιέν

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πιπέρι καγιέν ενεργοποιεί τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο και την απελευθέρωση ενδορφινών, καταπολεμώντας τον πονοκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου