ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/8/15

Νέα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας από το Υπουργείο Εργασίας

Νέες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης θα υλοποιήσει από το Νοέμβριο το υπουργείο Εργασίας με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες λουκέτα και την αύξηση της ανεργίας που προβλέπουν οι ειδικοί τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έχει ήδη προγραμματίσει έως τον Φεβρουάριο του 2016, νέες δράσεις για την απασχόληση και κατάρτιση περίπου 110.000 ατόμων.

Το υπουργείο θα επιδιώξει τα επιπλέον 2 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ, στο πλαίσιο της μεσοπρόθεσμης αναθεώρησης του νέου ΕΣΠΑ, να διοχετευθούν στο σύνολό τους στις δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης που χαρακτηρίζονται από μεγάλη απορροφητικότητα.

Ειδικότερα σχεδιάζονται ειδικά προγράμματα 8μηνης διάρκειας, απασχόλησης ανέργων που θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, σε «μικρά έργα», περιβαλλοντικά, εγγειοβελτιωτικά ή άλλα, που θα προκύπτουν σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Στόχος είναι η έναρξη εγγραφής των ανέργων και η επιλογή των έργων να υλοποιηθεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016 και οι άνεργοι να ξεκινήσουν δουλειά εντός του Μαρτίου.

Συνολικά θα προκηρυχθούν εντός των επομένων μηνών προγράμματα (κοινωφελούς εργασίας , εργασιακής εμπειρίας, μακροχρονίων ανέργων κλπ) από τα οποία θα ωφεληθούν 110.000 άνεργοι, ενώ αν προστεθούν και οι ωφελούμενοι από την αρχή του 2015, τα άτομα που πήραν μια οικονομική ανάσα, μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου και του ΟΑΕΔ ξεπέρασαν τις 200.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου