ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

3/9/15

ΕΟΣ Βροντούς: Πεζοπορία ‘’ στου Κλέφτη το μονοπάτι ‘’

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Πεζοπορική διαδρομή :

Κρεβάτια ( καταφύγιο )1010 μ. – Κατραναριά ( ποτάμι ) 820 μ. – Κρυονέρια 930 μ.

Ο ΕΟΣ Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του βουνού για πεζοπορία στον Όλυμπο στην διαδρομή : Κρεβάτια 1010 μ. – Κατραναριά 820 μ. – Κρυονέρια 930 μ.

Αρχική αφετηρία τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Αποστόλους και...

ώρα συνάντησης 8.15 πμ.Αναχώρηση με αυτοκίνητα, σε χαλικόδρομο ( ο δρόμος είναι κατάλληλος για όλα τα αυτοκίνητα ) μήκους 8 χιλ. και κατάληξη στο οροπέδιο Κρεβάτια υψομ. 1000μ.

Περιγραφή διαδρομής

Από το καταφύγιο αρχίζει και η πεζοπορία μας χωρισμένη σε δύο ομάδες . Αρχικά οι δύο ομάδες θα κινηθούν ταυτόχρονα προς την ιδία κατεύθυνση, ακολουθώντας το μονοπάτι με σήμανση ( μπλε κύκλος σε κίτρινο φόντο) το όποιο κατηφορίζει για 1ώρα περίπου μέχρι τη θέση Κατραναριά ( χώρος στον οποίο παλιά παρασκεύαζαν Κατράμι ), εδώ το μονοπάτι θα συναντήσει το ρέμα της Αγ. Τριάδας ( υψομ 830 μ ). Από εδώ η πρώτη ομάδα αφού ξεκουραστεί θα πάρει το δρόμο της επιστροφής, θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα και μίση μέχρι να καταλήξει στο καταφύγιο Κρεβάτια.

Η δεύτερη ομάδα θα συνεχίσει και πέρα από την θέση Κατραναριά. Θα περάσει το ποτάμι και θα ανηφορίσει δυτικά για να καταλήξει μετά από 35 λεπτά στη θέση Κρυονέρια. Η επιστροφή από εδώ για το Καταφύγιο Κρεβάτια είναι διάρκειας 1,5 ώρας. Νερό θα συναντήσουμε σε 2 τουλάχιστον σημεία, επομένως δεν θα χρειαστεί να έχουμε μαζί περισσότερο από μισό λίτρο. Ολόκληρη διαδρομή κινείται υπό σκιά με πλούσια βλάστηση και όμορφα τόπια.

Φαγητό – Καφέ – Τσίπουρο στο καταφύγιο Κρεβάτια .

Στην επιστροφή μας στο καταφύγιο θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύουμε νόστιμη φασολάδα , χοιρινή τηγάνια, λουκάνικα, τσίπουρο και παγωμένες μπύρες.

Πληροφορίες για το καταφύγιο Κρεβάτια

Βρίσκεται σε υψόμ. 1007 μ. στο ομώνυμο οροπέδιο του βορειοδυτικού Ολύμπου. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε τον χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρισκόμαστε στο καταφύγιο. Το καταφύγιο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα στα δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών. Πληροφορίες: Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας 6944547441 και 6942665896.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα αναχώρησης : 8.15 πμ.

Τόπος αναχώρησης : Αγ. Απόστολοι ( Βροντούς )

Υψομετρική διαφορά : 190 μ

Ώρες πεζοπορίας :Α΄ ομάδα 2.5 ώρες. Β΄ ομάδα 4 ώρες .

Πληροφορίες : 6973 804 843

Απαραίτητα υλικά:
• Άνετα ρούχα
• Ορειβατικά παπούτσια
• Σακίδιο πλάτης
• Δεύτερα ρούχα
• Φλις –Ζακέτα
• Δεύτερες κάλτσες
• Νερό ( μισό λίτρο )
• Αποξηραμένη τροφή ή κάποιο σνακ
• Φακός

Ο Όλυμπος είναι τόσο κοντά μας …ας τον χαρούμε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου