ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/10/15

Ετοιμαστείτε για το χτύπημα του ταχυδρόμου!!! Όχι του απλού ταχυδρόμου, αλλά αυτού που θα φέρει τα «μαγικά» χαρτάκια των «υπέροχων» ελληνικών τραπεζών με το λογαριασμό των κόκκινων δανείων!!

Και όμως είναι αλήθεια! Οι τράπεζες, στο πλαίσιο της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια, θα στείλουν επιστολές σε δανειολήπτες και εγγυητές προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας και θα παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση των τραπεζών να αποστείλουν επιστολές στους δανειολήπτες και τους εγγυητές δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενημερώνοντάς τους για το ύψος των οφειλών τους.

Με τις επιστολές αυτές θα τους καλούν να προσκομίσουν τα οικονομικά τους στοιχεία και θα προτείνουν τρόπους ρύθμισης των δανείων. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι η μείωση του επιτοκίου, η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, η καταβολή μόνο τόκων και αρκετών ακόμη «όπλων» που έχουν στη φαρέτρα τους τα πιστωτικά ιδρύματα και που μεταξύ μας, χρησιμοποιούν πολύ καιρό τώρα!!

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές μας για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων δανείων και κατά πόσο κάποια από αυτά θα πωληθούν σε distress funds, τα οποία επιθυμούν διακαώς να μπουν στο χοντρό «παιχνίδι» της αγοράς και διευθέτησης των δανείων αυτών που είναι περίπου τα μισά από τα δάνεια που έχουν δώσει οι τράπεζες!

Το ΤΧΣ, υποστηρίζει πως οι μεταβιβάσεις “κόκκινων” δανείων είναι σημαντικές αν επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου