ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

10/2/16

«Ομπρέλα» στην επιχειρηματικότητα

Στην Κοζάνη η έκτακτη ΓΣ των Επιμελητηρίων της χώρας
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και πρωτίστως το φορολογικό θα απασχολήσουν τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.
Οι εργασίες της συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 5:15 το απόγευμα αποτελώντας την τρίτη θεματική ενότητα του διήμερου συνεδρίου «Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κωσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδος σε συνέντευξη που παραχώρησε επεσήμανε την αναγκαιότητα στήριξης του ιδιωτικού τομέα από την κυβέρνηση, μιας και είναι «ο μόνος πυλώνας που θα κρατήσει το οικοδόμημα της οικονομίας. Χωρίς ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη ούτε να μειωθεί η ανεργία» με τη νεανική ανεργία ειδικά στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία να έχει ξεπεράσει το 25% και τη χώρα να κρατά τα σκήπτρα στην ευρωζώνη των 28.

Για τις συγχωνεύσεις των επιμελητηρίων Όσον αφορά την πρόταση για συγχώνευση των επιμελητηρίων ο κ. Μίχαλος ήταν κάθετος: «Από το 2013 η Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων έχει αποφανθεί ομοφώνως να παραμείνουν άθικτα και τα 59 επιμελητήρια. Κανέναν δεν συμφέρει η συρρίκνωση. Θα γίνει μεγάλη μάχη αν χρειαστεί.59 ήταν τα επιμελητήρια και 59 θα μείνουν.» Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα ειδικά των περιφερειακών επιμελητηρίων για την τοπική οικονομία.

Για την υποχρεωτικότητα των συνδρομών
Τέθηκε ως προαπαιτούμενο από την τρόικα η κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των μελών του επιμελητηρίου από 1-01-2015, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Τα Επιμελητήρια έχουν ένα αξιόλογο εργαλείο, την τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.).Μέσω του Γ.Ε.ΜΗ. και των παραμέτρων του ο επιμελητηριακός θεσμός καλά κρατεί εδώ και 100 χρόνια χωρίς να εισπράττει τίποτα από τον κρατικό προϋπολογισμό και δίνοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση. Τα επιμελητήρια είναι η ομπρέλα της επιχειρηματικότητας. Εκπροσωπούν 765.000 επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την έκτακτη γενική συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε.:
-Ασφαλιστικό: πλαίσιο προτάσεων για την ριζική, αξιόπιστη και αποτελεσματική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος.
-Θέματα Φορολογικής Νομοθεσίας.
-Αναθεώρηση Επιμελητηριακής Νομοθεσίας.
-Τοποθετήσεις Προέδρων και Μελών Γενικής Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου