ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

5/2/16

Το τσάι που προστατεύει την καρδιά

Μία κούπα τσάι μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Αρκεί να επιλέξουμε το σωστό τσάι…


Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία έδειξε ότι το μυρωδάτο τσάι Earl Grey, χάρη στο εκχύλισμα από περγαμόντο που περιέχει, κατατάσσεται επίσημα στις υπερ-τροφές που προστατεύουν την καρδιά μας.

Το περγαμόντο είναι ένα αγαπημένο εσπεριδοειδές της Μεσογείου που δίνει σε αυτόν τον τύπο τσαγιού χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία υποστηρίζουν ότι το περγαμόντο περιέχει το ένζυμο HMGF, το οποίο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Στο πλαίσιο της μελέτης, η ερευνητική ομάδα εξέτασε την επίδραση του HMGF στις πρωτεΐνες που πυροδοτούν την καρδιοπάθεια και εκτοξεύουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).

Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση της LDL και παράλληλα σημαντική αύξησης της HDL, η οποία θεωρείται η «καλή» χοληστερόλη που υπάρχει στο αίμα.

Πηγη tromaktiko
στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου