ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/2/16

Oι τροφές και τα ποτά που μας γερνούν πρόωρα

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών ώστε να παραμείνει το δέρμα σφριγηλό και λαμπερό για περισσότερα χρόνια, άλλες τροφές όμως ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση λόγω των βλαβερών συστατικών που περιέχουν.

- Μαργαρίνη: Περιέχει τρανς λιπαρά, τα οποία μειώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος κι έτσι εμφανίζονται πιο γρήγορα ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

- Έτοιμα γεύματα: Είτε βαριέστε να μαγειρέψετε είτε δεν έχετε χρόνο να το κάνετε, μην καταφεύγετε σε έτοιμα γεύματα, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού που προκαλεί κατακράτηση, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να μοιάζει πρησμένο και πιο γερασμένο.

- Ενεργειακά ποτά: Αποτελούν για πολλούς λύση-ανάγκης όταν χρειάζονται άμεση τόνωση, περιέχουν όμως αρκετή ζάχαρη και έχουν όξινο pH, είναι επομένως ιδιαίτερα βλαβερά για τα δόντια.

- Αρτοποιήματα: Κρουασάν, τσουρέκια αλλά και αλμυρές ζύμες έχουν αρκετή ζάχαρη και λιπαρά που προσθέτουν κιλά και παράλληλα προκαλούν βλάβες στα δόντια, επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

- Αλλαντικά: Τα συντηρητικά που υπάρχουν στο επεξεργασμένο κρέας συμβάλλουν στη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες οδηγούν στη οξείδωση των κυττάρων και του DNA.

- Λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά: Οι τροφές που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

- Κοκτέιλ: Αν και λίγο κόκκινο κρασί την ημέρα δεν βλάπτει, καλό είναι να αποφεύγετε τα κοκτέιλ, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, καταστρέφοντας σταδιακά το κολλαγόνο του δέρματος.

πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου