ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/8/16

Στέρεψε η αγορά – Έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών κατά 317%

Η αγορά πνίγεται από την έλλειψη ρευστότητας και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο από τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμωνοφειλών προς το Δημόσιο αλλά και από τους δείκτες ασφυξίας.

Οι ακάλυπτες επιταγές εκτοξεύτηκαν κατά 317% μέσα σε ένα μήνα και διαμορφώθηκαν στα 199,5 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο ενώ στο σύνολο του επταμήνου άγγιξαν τα 359 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία τον Ιούνιο οι ακάλυπτες επιταγές έφταναν στο ποσό των 47,8 εκατ. ευρώ και τον Ιούλιο το ποσό αυτό εκτοξεύτηκε στα 199,5 εκατ. ευρώ.
Η πτώση της κατανάλωσης, η παύση χρηματοδότησης από τις τράπεζες αλλά και η εσωτερική στάση πληρωμών που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακορύφα η αδυναμία των επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν στις υποχρέωσεις τους τόσο στο δημόσιο όσο και στους ιδιώτες.
Την ίδια ώρα ο εμπορικός κόσμος ζητά την δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά έξοδα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Οικονομικών.
Ξεπέρασαν τις 187.000 οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου για χρέη πολιτών προς την εφορία, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ όλων των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο τα αποτελέσματα των κατασχέσεων κάθε άλλο παρά εντυπωσιακά είναι αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, κατά μέσο όρο οι κατασχέσεις κυμαίνονται στα 530 ευρώ ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου