ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/10/16

ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ !!

Σε πρόωρη τροχιά βαρυχειμωνιάς αναμένεται να μπει η Ελλάδα από τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη και μετέπειτα σύμφωνα με εκτίμηση του Greek-Weather.Org.


Η κυκλοφορία ψυχρών και θερμών αέριων μαζών στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας θα είναι τέτοια τους επόμενους τουλάχιστον 2 μήνες, όπου θα ευνοηθεί σε μεγάλο ποσοστό η κατάβαση αρκετά ψυχρότερων αερίων μαζών από την Σιβηρία σε όλη την ανατολική Ευρώπη, την Σιβηρία, γενικότερα την Ρωσία αλλά και τα βάθη της Ασίας.

Αντίθετα φαίνεται χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης, να έχουν θερμότερο καιρό από την περιοχή της ανατολικής, νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ακόμα και η Ελλάδα, βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο η ροή του ψύχους από τη Σιβηρία αλλά και ο αντικυκλώνας στην δυτική Ευρώπη, θα ευνοεί την κατάβαση του προς τα Βαλκάνια και την χώρα μας κάτι που σημαίνει πως πέρα από τις συνεχόμενες κακοκαιρίες που φαίνεται να έχουμε θα έχουμε αρκετό κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα.

Χωρίς να θέλει να κινδυνολογήσει, το Greek-Weather.Org εκτιμά πως κατά 80-85%, θα χτυπήσει όλη την ανατολική Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ένα ισχυρό Σιβηρικό κυκλωνικό σύστημα ψύχους, βροχών και χιονιού τουλάχιστον τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με μικρά διαλείμματα καλοκαιρίας και ανόδου της θερμοκρασίας.

Γενικότερα, οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας το επόμενο δίμηνο θα θυμίζουν βόρειο πόλο και όχι Μεσόγειο με το κλίμα να βαραίνει αρκετά και τις θερμοκρασίες να πέφτουν πολύ πιο κάτω από τις φυσιολογικές τιμές που θα έπρεπε να έχουν αυτή την εποχή. Σε τίποτα δεν θα θυμίζει το επόμενο δίμηνο, το περσινό αντίστοιχο δίμηνο όπου είχαμε καλοκαιρία, επισημαίνει τέλος το Greek-Weather.Org.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε το πόσο θα πέσει η θερμοκρασία με διαγράμματα και με το ανοιχτό γαλάζιο χρώμα.




http://mikroskopio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου