ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/10/16

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Σαββίδης Παναγιώτης

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις, από την μια του ψαλιδοκόφτη των συντάξεων Κατρούγκαλο "είμαι Κομμουνιστής" και από την άλλη του Γεωργιάδη, που με την ανοχή της ηγεσίας της Ν.Δ., προβάλλει αντικομουνιστικό λόγο, με όρους παράκρουσης, λέγοντας ότι μόνο στην Ελλάδα, οι κομμουνιστές είναι ελεύθεροι, ενώ σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης τα κομμουνιστικά κόμματα είναι απαγορευμένα και η κομμουνιστική ιδεολογία διώκεται.

Εδώ να πούμε ότι πρώτοι που δήλωσαν, ότι οι κομμουνιστές δεν πρέπει να δρουν ελεύθερα και νόμιμα και μόλις έρθουν στην εξουσία, θα το ταχτοποιήσουν ,ανοίγοντας πάλι τα ξερονήσια των εξοριών, για να στείλουν εκεί ξανά τους κομμουνιστές, είναι οι ναζί της << χρυσής αυγής >>.
Ενώ σε πρώτη φάση, φαίνονται ότι αυτές οι δυο δηλώσεις κινιούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, παρόλα αυτά έχουν τον ίδιο στόχο. Να δυσφημίσουν, να σπιλώσουν, με ανομοιογενείς συνειρμούς, της αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού, την κομμουνιστική ιδεολογία, σε μια εποχή που ο καπιταλισμός αναδεικνύει τα ιστορικά του όρια και οι ενέσεις που του κάνουν, για να πάρει ανάσες μακροημέρευσης, είναι οι πολιτικές που φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν τον λαό.
Και οι δυο αυτοί και τα πολιτικά υποκείμενα που ανήκουν, στον ΣΥΡΙΖΑ ο ένας, στην Ν.Δ. ο άλλος, είναι κόμματα του κεφαλαίου, στηρίζουν με την πολιτική τους την εξουσία των μονοπωλίων και από την πολιτική των <<μνημονίων>>, που ο ένας υπηρέτησε με ιδιαίτερο φανατισμό ο Γεωργιάδης και ο άλλος το υπηρετεί τώρα, με την ψήφιση του τρίτου <<μνημονίου>>, που ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, θέλουν να δώσουν διέξοδο από την οικονομική κρίση, που το ίδιο το σύστημα γεννάει, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων, των μονοπωλίων, ισοπεδώνοντας εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, κατακτήσεις, συντάξεις, ασφάλιση, μισθολογικά δικαιώματα κ.α.
Αυτή την πολιτική υπηρετούν και οι δυο και τα κόμματα τους, μαζί με άλλους μνηστήρες της αστικής εξουσίας, στην βάση της στρατηγικής της Ε.Ε., του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που σήμερα προϋπόθεση, για την παραπέρα διαιώνιση του συστήματος, είναι το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, κατακτήσεων, γιατί μπαίνουν εμπόδιο στην διευρυμένη αναπαραγωγή κεφαλαίων, στην μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.
Από αυτή την σκοπιά, από την κοινή στρατηγική τους σύμπλευση, ο αντικομουνισμός τους ενώνει. Αφού η ιδεολογία του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, η πολιτική πρόταση των κομμουνιστών, του ΚΚΕ, που είναι σε αντιδιαστολή με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, μπορεί να εμπνεύσει, να συσπειρώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, στην κατεύθυνση της ταξικής ενότητας, της λαϊκής συμμαχίας και μέσα από ένα ρωμαλέο, μαχητικό, απαλλαγμένο από αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, φόβο, εκβιασμούς, εργατικό – λαϊκά κίνημα, να μπορεί να ακυρώσει πολιτικές, που καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια και την μιζέρια και να δοθεί αυτός οι αγώνας, μέχρι το τέλος, μέχρι την εργατική-λαϊκή εξουσία.
Αυτό είναι που φοβούνται οι <<Γεωργιάδηδες>> και οι <<Κατρούγκαλοι>> και όλοι οι ταγοί του αστικού πολιτικού συστήματος, Για αυτό αυτή η πρεμούρα, μέσα από κουτοπονηριές του Κατρούγκαλου << είμαι Κομμουνιστής >> και από διαστρεβλώσεις και παραποιήσεις τύπου Γεωργιάδη. Υπονομεύουν ύπουλα το ΚΚΕ, την πολιτική του πρόταση και την κομμουνιστική ιδεολογία.
Σκόπιμα συγχέουν την ανάλγητη, αντιλαϊκή, αντιδραστική, πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με τους κομμουνιστές, τον σοσιαλισμό. Αυτή η μεθόδευση στοχεύει, στο να ανακόψουν την επαφή του ΚΚΕ με το λαό, να ανακόψουν την διεύρυνση της επιρροής του και κυρίως να αποτρέψουν νέο κόσμο να βγει στους δρόμους, να παλέψει, να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να χειραφετηθεί από την αστική πολιτική, την αστική ιδεολογία, να οξύνει την ταξική πάλη στην χώρα μας.
Θέλουν τον λαό στην γωνία της πολιτικών - κοινωνικών εξελίξεων, να παρακολουθεί απαθής, αδρανής , χειραγωγούμενος από τους μηχανισμούς του συστήματος, παγιδεύοντας τον μεταξύ αυταπατών, εκβιασμών και φόβων. Τον θέλουν απογοητευμένο, αδύνατο να αντιδράσει, να του καλλιεργούν, ότι το σύστημα αυτό είναι μονόδρομος και πέρα από αυτό δεν υπάρχει τίποτα άλλο και πως όλα τα άλλα είναι μάταια. Αυτό θέλουν να πετύχουν. Αυτό είναι που φοβούνται και χτυπάνε ανορθόδοξα και ύπουλα το ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν, ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να οργανώσει την εργατική, λαϊκή πάλη, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την εργατική – λαϊκή εξουσία.
Προοπτική επίκαιρη, αναγκαία, ρεαλιστική, για να υπηρετηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες και να μην κατακρημνίζονται στο Προκρούστη της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, για να υπηρετηθούν τα καπιταλιστικά κέρδη.
Αυτός είναι ολοκληρωτισμός και παράλληλα φόβος, συμβιβασμός, υποταγή, Γεωργιάδη . Στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, να θυσιάζεται την παιδεία του λαού, την υγεία του, τα δικαιώματα του στην δουλειά, στον μισθό, στην ασφάλιση, οι συνταξιούχοι να λιμοκτονούν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, να μετράνε λουκέτα, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι, να μην μπορούν να μείνουν στις παραγωγές τους. Και εσύ σαν βρικόλακας, με ένα χαμόγελο χαμαιλέοντα, να τους λες καθημερινά από τα πάνελ των τηλεοράσεων που σε καλούν, αυτό είναι το σωστό, έτσι πρέπει να γίνει, τίποτα άλλο δεν υπάρχει.
Αυτός είναι ολοκληρωτισμός κύριοι της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, και κάθε είδους αστικής γραφικότητας, που βγήκε σαν την ψείρα στο γιακά και νομίζει ότι είναι λιοντάρι επειδή χαζεύει τη σκιά του. Το σύστημα που υπηρετείται, για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων, έναντι των δικαιωμάτων της λαϊκής πλειοψηφίας είναι ολοκληρωτισμός. Γιατί ελευθερία δεν είναι η ταξική εκμετάλλευση, η κοινωνική καταπίεση, η εργασία εμπόρευμα, η ζωή του ανθρώπου κόστος. Είναι ολοκληρωτισμός και βαρβαρότητα, που έχει την υπογραφή του καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων που υπηρετούν αυτό το σύστημα, υπονομεύοντας με την πολιτική τους, εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, οδηγώντας τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στην λαϊκή αντεπίθεση η προοπτική, όποια άλλη αναβλητικότητα, καθυστέρει αυτό που πρέπει να γίνει, για την λαϊκή ευημερία, την κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο. Και αυτό δεν είναι η μακροημέρευση του καπιταλισμού, του αδηφάγου, βάρβαρου, απάνθρωπου, αυτού συστήματος.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου