ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/1/17

ώς θα κλείσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Πράγματι το σημαντικότερο έξοδο σε ένα ταξίδι αποδεικνύεται συνήθως το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.
Εξαιτίας αυτού, η μάχη του ταξιδευτή είναι πάντα η ίδια, να βρει τις...
φθηνότερες δυνατές τιμές. αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο ούτε αεροπορικές του ενός ευρώ, σίγουρα υπάρχουν κάποια tips που μειώνουν το κόστος των αεροπορικών αισθητά, αν όχι πολύ. Παρακάτω αναφέρουμε τα κυριότερα εξ αυτών.

Το σωστό timing είναι το παν

Σε ένα ταξίδι ο προγραμματισμός αποδεικνύεται σωτήριος χωρίς όμως να χρειάζονται υπερβολές. Έρευνες από την Airlines Reporting Corporation (ARC) έχουν δείξει πως όταν πρόκειται για πτήσεις εξωτερικού, μεγαλύτερες πιθανότητες για φθηνότερες τιμές έχει κανείς 6 έως 8 βδομάδες πριν το ταξίδι σου.Αυτή τουλάχιστον είναι η γενική τάση που πάνω κάτω ισχύει στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Γίνετε πρωινοί τύποι

Αν και απογευματινές και βραδινές ώρες είναι σίγουρα πιο χαλαρές για να προγραμματίσετε ένα ταξίδι, δεν αποδεικνύονται ιδανικές αν θέλετε να εξασφαλίσετε προνομιακή τιμή, αφού αυτή την ώρα είναι πιθανότερο να μην βρείτε παρά ελάχιστες θέσεις στις υπάρχουσες προσφορές.

Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν όλες τις θέσεις τους από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ να έχει κλειστεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών. Για καλύτερα αποτελέσματα ξυπνήστε νωρίς το πρωί.

Ραντεβού την Τρίτη

Χωρίς να αποτελεί τον γενικό κανόνα, στατιστικές δείχνουν την μέση της εβδομάδας ως την καλύτερη χρονική στιγμή για συμφέρουσες τιμές. Σύμφωνα μάλιστα με αρκετές από αυτές, η Τρίτη είναι η ιδανικότερη ημέρα όλων. Ακόμα πιο αποτελεσματική θα είναι η αναζήτηση αν εκτός από Τρίτη γίνει και περίπου στις 15:00, όπως λένε οι στατιστικές.

Πολλές αεροπορικές μάλιστα συνήθως low cost έχουν δημοσιεύσει την πολιτική των προσφορών τους. Ένα παράδειγμα είναι αυτό της Ryanair η οποία μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει πως οι προσφορές της ανακοινώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Μάλιστα την Τρίτη συνήθως βρίσκουμε καλύτερες προσφορές σε σχέση με την Παρασκευή. Αν ψάχνετε για εξαιρετικά φθηνά εισιτήρια, η καλύτερη στιγμή για να τα βρείτε είναι χαράματα Τρίτης.

Εκμεταλλευτείτε τα social media

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες πλέον αλλά και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ανακοινώνουν τις προσφορές τους στις σελίδες στο Facebook, twitter και instagram. Το μόνο που πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν, και να κλείσουν πρώτοι τις καλύτερες προσφορές είναι τα σωστά follow. Μια άλλη ιδέα για να μαθαίνεις πρώτος τις προσφορές είναι να εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία fare alert, με Παρακολούθηση Τιμής.

Με αυτόν τον τρόπο εντοπίζετε το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει και παρακολουθείτε τη διακύμανση της τιμής, ανοίγοντας απλώς το e-mail inbox σας! Κατά διαστήματα δε καλό θα ήταν να καθαρίζετε και τα cookies από τον υπολογιστή σας ώστε να μην φαίνεται πόσες φορές έχετε κάνει αναζήτηση για έναν συγκεκριμένο προορισμό.

Ταξίδεψε όταν δεν ταξιδεύουν οι άλλοι

Αν και πολλά λέγονται σχετικά με το ποια μέρα πτήσης μπορεί να διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές, η πλειονότητα των ερευνών θέλει την Τετάρτη ως ιδανική μέρα για να πετάξετε. Με μικρή διαφορά ακολουθούν το Σάββατο το απόγευμα ή και η Τρίτη. Η Τετάρτη αποτελεί εξίσουν την ιδανική μέρα για να επιστρέψεις στον προορισμό σου και μάλιστα με μεγάλη διαφορά!

Πρωινές Πτήσεις

Κοινό μυστικό σε όσους ταξιδεύουν πολύ είναι πως οι πτήσεις σε μη συνηθισμένες ώρες μπορούν να σου εξοικονομήσουν πολλά. Μια πτήση στις 04:00 το ξημέρωμα ή μια άλλη αργά το βράδυ και μάλιστα με ανταπόκριση θα μπορούσε να αποδειχτεί εντυπωσιακά φθηνότερη ώστε να αξίζει τον κόπο να ταλαιπωρηθείς.

Εξετάστε τις low cost αεροπορικές

Οι low cost αεροπορικές έχουν κάνει προσβάσιμους πολλούς απαγορευμένους μέχρι χθες προορισμούς. Το μόνο που θα πρέπει να προσέχει κανείς είναι οι επιπλέον χρεώσεις που συνήθως ισχύουν σχεδόν για τα πάντα, από το να κλείσετε μια αριθμημένη θέση, μέχρι να πάρετε μια μεγάλου μεγέθους βαλίτσα μαζί σας.

Κοιτάξτε όλα τα αεροδρόμια

Μπορεί στις περισσότερες πόλεις να υπάρχει ένα πολύ γνωστό αεροδρόμιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα. Αν και πιο απομακρυσμένα τα μικρότερα αεροδρόμια μια πόλης συνήθως έχουν πτήσεις με χαμηλότερες τιμές και πολύ καλές συγκοινωνίες κι ανταποκρίσεις για να φτάσεις εύκολα και γρήγορα στο κέντρο.

Μίλα μου για μίλια

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε συχνά καλό θα ήταν να γραφτείτε σε κάποιο από τα προγράμματα μιλίων που προσφέρουν οι αεροπορικές, αφού τα οφέλη παρουσιάζονται πολλαπλά. Αφενός κερδίζετε μίλια που κάποια στιγμή θα αξιοποιήσετε, αφετέρου γίνεστε μέλος της κοινότητας της κάθε αεροπορικής. Αυτό μεταφράζεται σε ειδικές προσφορές και προνόμια, όπως είναι οι υπηρεσίες προτεραιότητας επιβίβασης, επιλογής θέσεων και αποσκευών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου