ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/5/17

Σάκης Ελευθεριάδης: Τα χρέη ΣΦΚ και ΠΑΕ Πιερικός είναι πλέον ένα και θα ακολουθούν πάντα την ομάδα

Στο metropolis 106.7 Πιερίας φιλοξενήθηκε ο γνωστός Κατερινιώτης νομικός Σάκης Ελευθεριάδης, καλεσμένος στην εκπομπή του Μπάμπη Πεΐδη.
Το θέμα της συζήτησης ήταν τα δυσβάσταχτα χρέη του Πιερικού, τα οποία πλέον με το νέο νόμο ακολουθούν την ομάδα είτε στην ερασιτεχνική της ιδιότητα, είτε στην σύνθεση της ώς ΠΑΕ.

Απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις οι οποίες τέθηκαν για όλη την συγκεκριμένη κατάσταση που ταλανίζει τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, και δεν τον άφησαν να βρεί το δρόμο του, προχωρώντας στην επόμενη ημέρα του.
Τα συμπεράσματα τα οποία βγήκαν απο την ενημέρωση την οποία έκανε ο Σάκης Ελευθεριάδης είναι τα εξής:

Για να πάψουν να ισχύουν τα χρέη του Πιερικού, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Η διοίκηση που θα προκύψει θα πρέπει να κινηθεί νομικά ώστε τα δικαστήρια να ορίσουν τον "εκκαθαριστή" ο οποίος θα αναλάβει να "ονοματίσει" τα χρέη του Πιερικού, παίρνοντας επάνω του όλο αυτό το εγχείρημα το οποίο θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Εδώ βέβαια γεννάται το ερώτημα "ποιός" θα είναι αυτός ο ...γενναίος Κατερινιώτης κύριος ο οποίος θα πάρει επάνω του αυτή την κατάσταση και την απόφαση να βάλει απέναντι του όλους όσους πέρασαν απο τη διοίκηση του Πιερικού τα προηγούμενα χρόνια και δεν τακτοποίησαν τις οφειλές που δημιούργησε ο σύλλογος επι των ημερών τους (πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος).

Εν το μεταξύ έγινε γνωστό πως η σημερινή κατάσταση της ομάδας είναι τέτοια, ώστε ΙΚΑ και εφορία να έχουν μπλοκάρει το ΑΦΜ του ΣΦΚ Πιερικός λόγω χρεών και να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί νόμιμα καμία είσπραξη επίσημα απο τον σύλλογο. Δηλαδή με λίγα λόγια, καμία χορηγία μεγάλης εταιρίας, όπως αυτές που συνήθως μπαίνουν στα ταμεία συλλόγων απο δημόσιους ή ιδιωτικούς μηχανισμούς (ΟΠΑΠ, ΔΕΚΟ, ΑΕ κλπ). Ακόμη κι εκεί χρειάζεται ένα ποσό της τάξεως των 20-30.000 ευρώ για να ξεμπλοκάρουν οι λογαριασμοί της ομάδας και να μπορεί να εισπράξει ο ταμίας του συλλόγου.

Αυτή λοιπόν λίγο πολύ είναι η κατάσταση στον σημερινό Πιερικό, που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, γιατί απλά το ενδιαφέρον κάθε σοβαρού ανθρώπου που θα ήθελε να ασχοληθεί με τον σύλλογο, φρενάρει στα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που οφείλει η ομάδα σε ΙΚΑ και δημόσιο.

http://pieriasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου