ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/5/17

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στο Lukow της Πολωνίας.....

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: "Νέοι, πολυπολιτισμικότητα και προοπτικές εργασίας στην Ευρώπη" διάρκειας δύο ετών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Lukow της Πολωνίας η 7η διακρατική συνάντηση με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων εταίρων, από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή ιδεών αναφορικά με την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης με τη μέθοδο CLIL.
Βασική επιδίωξη της μεθόδου CLIL είναι να συνδυαστεί η απόκτηση γνώσης για ένα διδακτικό αντικείμενο με την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών. Κατά τη διαμονή τους, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν  επισκέψεις σε εργοστάσια (κρέατος, συναρμολόγησης / κατασκευής τρένων, επεξεργασίας γάλατος),  παρακολούθησαν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Cardinal Stephan Wyszynski στη Βαρσοβία και επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών Κοπέρνικος στη Βαρσοβία.
Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον Μάιο  του 2017 στην Ισπανία με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τις έξι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, Καπέτης Ευάγγελος και ο εκπαιδευτικός, Μπλάτσιος Σπυρίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου