ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/6/17

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ - «Βουνά» τα σκουπίδια στους δρόμους....

Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων - Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος - Ζέστη και δυσωδία - Χωματερές οι γειτονιές..

Εφιαλτικό σκηνικό συνθέτουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις ο συνδυασμός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους - Σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας
Οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».
Μάλιστα, ο ίδιος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το Σάββατο (24/06) ανέφερε χαρακτηριστικά «θα εξετάσουμε την πρόταση της κυβέρνησης και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».
Και συνέχισε λέγοντας, «η ρύθμιση που μας παρουσίασε η κυβέρνηση, απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε εμείς, αλλά θα τη δούμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας». Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στους δήμους σημείωσε επίσης, ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα πρέπει να εξετάσει τη ρύθμιση με τη βοήθεια των νομικών, ώστε «να εξειδικεύσουμε τι ακριβώς λέει».
Μέχρι να ληφθεί η σχετική απόφαση από το εκτελεστικό συμβούλιο, κανένα απορριμματοφόρο δεν θα βγει στους δρόμους, έσπευσε να προσθέσει.
Ο ίδιος κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση, λέγοντας πως προσπαθεί για ακόμα μια φορά να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους δημάρχους, «οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες των δήμων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, στον οποίο επίσης θα παρουσιαστεί η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία θα κατατεθεί τη Δευτέρα (26/6) στη Βουλή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. εμφανίζεται να είναι εγκλωβισμένη στις ψεύτικες υποσχέσεις της προς τους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους της καθαριότητας με μια πρωτοφανή διγλωσσία.
Άλλα τους έλεγε το 2014, άλλα το 2015 και 2016 και άλλα κάνει τώρα. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της γνώριζαν πολύ καλά ότι οι μνημονιακές επιταγές που υπέγραψαν δεν επιτρέπουν αυτό τον αριθμό των προσλήψεων.
Εκτός από το μείζον ζήτημα της δημόσιας υγιεινής η κυβέρνηση έρχεται πλέον αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, αφού άλλα λέει ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου κι άλλα λέει ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Αφόρητη η κατάσταση σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους των μεγάλων πόλεων της χώρας αφού τα απορρίμματα σχηματίζουν «βουνά» και πλέον στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους.
Με ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι προέρχονται τόσο από την ανάπτυξη μικροοργανισμών λόγω της υψηλής θερμοκρασίας όσο και από τα έντομα και τρωκτικά που είναι και αυτά φορείς νοσημάτων.
Το απόγευμα του Σαββάτου οι τιμές του όζοντος σε πολλές περιοχές της Αττικής ξεπέρασαν το όριο ενημέρωσης, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος. Έτσι, επαναλαμβάνονται οι συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς και -κατά το δυνατόν- κλιματιζόμενους χώρους.


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου