ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

26/6/17

EKTAKTO: Χαμός στην Βουλή - Άγρια κόντρα Πάνου Καμμένου - Άδωνι Γεωργιάδη...

Από το βήμα της Βουλης, τοποθετήθηκε ο Πάνος Καμμένος...

αναφορικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με δημοσίευμα που παρουσίαζε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση του πλοίου Noor1, που μετέφερε περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης.

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Άδωνι Γεωργιάδη που είχε καταθέσει την ερώτηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το “Noor 1”, καθώς και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

 18:19  Ο Σταύρος Κοντονής απαντά στην ερώτηση του Γιάννη Λαγού

18:09  Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται με την ερώτηση του Γιάννη Λαγού

18:08  Κοντονής
Κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας ή μεγαλοεκδότης δεν θα βρεθεί στο απυρόβλητο.



18:06  Δευτερολογία Σταύρου Κοντονή

18:01  Στη Βουλή οι καταγγελίες Γιαννουσάκη
Στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των επόμενων ημερών η αναφορά του ισοβίτη κρατούμενου για την υπόθεση του "Noor-1", Μάκη Γιαννουσάκη, όσον αφορά στο σκέλος των καταγγελιών του που αφορούν πολιτικά πρόσωπα σχετικά με πιέσεις που φέρεται να δέχθηκε για να εμπλέξει στην υπόθεση του ναρκοπλοίου τον εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και ενός ιδιώτη με το ίδιο περιεχόμενο.
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρει και το προσεχές διάστημα και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με πληροφορίες-  ο φάκελος που θα σταλεί στη Βουλή θα περιλαμβάνει όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υποθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υποθεση.
Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές θα συνεχίσουν την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά τυχόν διερεύνηση πειθαρχικών ερευνών για την εισαγγελέα Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, επίσης διενεργείται έρευνα.
Στο μεταξύ, συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο "Noor 1", που εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 στη Βλήχα Ελευσίνας, αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά, που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Μάκης Γιαννουσάκης.

17:58  Τον λόγο πήρε ο κ. Παπαθεοδώρου
Οι αλυσίδες πρέπει να είναι πολύ βαριές που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.


17:56  Κοντονής
Όλα βρίσκονται στα χέρια δικαστικών λειτουργών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην λάμψει η αλήθεια.
Η παρούσα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την έρευνα όπως ακριβώς τη διεξάγει η Δικαιοσύνη και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται βαποράκια -όχι ναρκωτικών αλλά επιχειρηματικών συμφερόντων του κοινοβουλίου.

17:53  Συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Πάνος Καμμένος με ενημέρωσε και εγώ ενημέρωσα τις εισαγγελικές αρχές. Αν έχουμε παραβίαση κανονισμού των φυλακών, ήδη έχω διατάξει έρευνα.
Όσο για τις καταγγελίες του κρατουμένου και τα έγγραφα που έχει δώσει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ήδη διεξάγεται έρευνα. Πού βλέπετε λοιπόν οποιαδήποτε παρατυπία; Όταν όλα όσα σας αναφέρα εξετάζονται από τη Δικαιοσύνη;

Τα στοιχεία που δίνει ο Γιαννουσάκης θα διερευνυθούν δικαστικά, όπως και όσα λέει για αυτούς που τον πιέζουν.


17:51  Σταύρος Κοντονής
Το επιχείρημά σας ότι ο Καμμένος επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, δεν του ανέφερε τίποτα σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είχατε ακούσει για πελιστηριασμό του ΔΟΛ; Αυτό που δεν ήξερε ο Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου προσπαθείτε να το προσάψετε όταν έγινε ο πλειστηριασμός του ΔΟΛ.


17:49  Τον λόγο παίρνει ο Σταύρος Κοντονής
Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι βουλευτές που κάνουν τις ερωτήσεις έχουν σαλπίσει ισπανική υποχώρηση. Δηλαδή αν ήσασταν εσείς μπροστά σε έναν κρατούμενο που σας έλεγε ότι κινδυνεύει η ζωή του και θέλει να πει την αλήθεια, θα του λέγατε "πες τα κάπου άλλου" γιατί δεν μιλάω με εμπόρους ναρκωτικών;
Επομένως ο υπουργός Άμυνας στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλοντα ζήλο;


17:42  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Ερώτηση σε Κοντονή για παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το Noor1

17:41  Καμμένος
Άξιος ο μισθός σας κ. Γεωργιάδη... Ανοίξετε όσα τηλέφωνα θέλετε. Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Το καθήκον μου είναι να προστατεύω τον μάρτυρα, όταν μου λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Είστε και εσείς μέσα σε αυτούς που έχουν μαζέψει πολλά χρόνια φυλακή και κάποια στιγμή θα τα κάνουν.


17:38  Διαγράφεται από τα πρακτικά η φράση Άδωνι "τέτοιος ψεύτης και υποκριτής είσαι;".
Comments(0)

17:38  Επιμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Απαντήστε τι λέγατε με τον Γιαννουσάκη. Ποιος έδωσε άδεια να φτάσει εισαγγελέας εκεί και ποιος άνοιξε τη φυλακή στις 12 το βράδυ; 'Ήταν ενήμερος ο κ. Τσίπρας;


17:35  Άδωνις Γεωργιάδης
Αν έχετε μιλήσει με τον Χριστοφορίδη, πάει να πει ότι έσεις τον βάζατε να τα λέει αυτά για την ενοχοποίηση του Μαρινάκη. Έχετε εσείς την αρμοδιότητα να καθορίζετε ποιος εισαγγελέας θα πάει και τι ώρα; Θα τα δούμε όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές σας γραμμές. Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις ενέργειές σας;
Αν τον ενημερώσατε, γιατί ο κ. Τσίπρας πριν τον διαγωνισμό για τον ΔΟΛ είδε τον κ. Μαρινάκης; Δεν είχατε διάθεση να προστατέψετε τον πρωθυπουργό από έναν έμπορο ναρκωτικών; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου; Δεν πήγατε στον εισαγγελέα. Επιλέξατε να πάρετε τηλέφωνο 12 φορές. Τι του λέγατε 12 φορές;


17:32  Άδωνις Γεωργιάδης
Δώσατε τη μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και αυτό το θεωρείτε εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου;


17:29  Συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος
Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει τον Παναθηναϊκό θυγατρική του Ολυμπιακού.

17:26  Καμμένος για Γιαννουσάκη
Γιατί με πήρε πολλές φορές τηλέφωνο; Γιατί αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του...

Βοά η κοινωνία για τις σχέσεις Μαρινάκη - Μητσοτάκη. Ένα πράγμα δεν μπορείτε, όταν φίλοι σας ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα, να μπαίνετε μπροστά και να τους παρέχετε ασυλία.


17:22  Καμμένος για Γιαννουσάκη
Τα ναρκωτικά δεν είναι μόνο θέμα δικαστικό, αλλά και κοινωνικό. Όταν εξομολογείται στον δημοσιογράφο ότι κινδυνεύει η ζωή του, ζητά από την πολιτεία να τον προστατεύσει.

Είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τον νόμο. Το πρόσωπο που εμπλέκει ο ισοβίτης είναι πρόεδρος ενός μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικής ομάδας

Ενημερώθηκα ότι ο πολιτικός έχει δικαίωμα να επικοινωνήσει με ισοβίτη και δικαίωμα να το πράξει όταν κινδυνεύει η ζωή του.


17:20  Πάνος Καμμένος
Έχουμε ξεκάθαρη στήριξη ενός υπόπτου για 4 υποθέσεις. Η εκπομπή "Δίκη" ανέφερε με λεπτομέρειες την πιθανή εμπλοκή του κ. Μαρινάκη στο Noor1 και στα στημένα του ποδοσφαίρου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου