ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/7/17

«Βούλιαξε» ο Κορινός από τον κόσμο(10.000) στο πολιτιστικό τριήμερο του «Εύξεινου Πόντου»

Καταφθάνουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας –από Αθήνα, Κοζάνη, Βέροια, Αριδαία κ.α.–, αλλά και από το εξωτερικό –από Γερμανία, Αυστραλία κ.α.–, με σκοπό να γλεντήσουν μοναδικά, όπως μόνο στον Κορινό Πιερίας ξέρουν.
Το ποντιακό πολιτιστικό τριήμερο, που φέτος έγινε για 22η φορά, είναι κομμάτι αναπόσπαστο του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Κορινού «Εύξεινος Πόντος», και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα των Ποντίων στην Ελλάδα.
Τα 4.000 καθίσματα που στήθηκαν στο προαύλιο του Γυμνασίου Κορινού γέμιζαν καθ’ όλο το τριήμερο από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου, ενώ το γλέντι έπαιρνε πολύ συχνά εκρηκτικές διαστάσεις.

Ανάμεσα στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των ημερών, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Βιταλάδων Κέρκυρας και του Μορφωτικού Ποντιακού Συλλόγου Κορινού «Εύξεινος Πόντος» ταξίδεψαν τον κόσμο σε παραδοσιακά μονοπάτια, ενώ το τμήμα εκμάθησης λύρας του ποντιακού συλλόγου παρουσίασε τη δουλειά του υπό τη διδασκαλία του λυράρη Λευτέρη Ραφαηλίδη.


Οι Στάθης Νικολαΐδης, Γιάννης Κουρτίδης και Γιώργος Ιωαννίδης στο τραγούδι, Γιώργος Ατματσίδης στη λύρα, Γιώργος Σοφιανίδης, Λευτέρης Ραφαηλίδης και Χρήστος Συρανίδης στη λύρα και το τραγούδι και Κώστας Ζώης στο νταούλι συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ τους πλαισίωναν καθ’ όλο το τριήμερο οι νέοι καλλιτέχνες Σάββας Εγγονίδης στη λύρα, Γιώργος Ελευθεριάδης στο αγγείο, Μπάμπης Ραφαηλίδης και Παναγιώτης Εγγονίδης στο νταούλι και Κώστας Αντωνιάδης στα πλήκτρα.



Εθελοντές-μέλη του Συλλόγου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε διάφορα πόστα που τους είχαν ανατεθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου

(Φωτ.: Βασίλης Στεργιόπουλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου