ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/7/17

Λαϊκή Ενότητα για την αυτοκτονία της 42χρονης εργαζομένης, στα Γιαννιτσά

Η αυτοκτονία της 42χρονης εργαζομένης, στα Γιαννιτσά, προστίθεται σε μια σειρά τραγικών απωλειών εξαιτίας αυτοκτονιών και εργατικών δυστυχημάτων. Τα αίτια της αυτοκτονίας της εν λόγω εργαζομένης παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ένα ακόμη εργασιακό «έγκλημα».

Ο θάνατος της 42χρονης είναι αποτέλεσμα της απόγνωσης και της απελπισίας στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, πολλές φορές μέσα σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, χωρίς να προστατεύονται από τη νομοθεσία.

Αντιθέτως, οι μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς και περίεργες δικαστικές αποφάσεις, με πιο ενδεικτική την πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου (βάσει της οποίας δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή σε βάρος του εργαζομένων η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων του) ενισχύουν αυτή την κατάσταση και λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων του εργοδότη.

Η 42χρονη ήταν εργαζόμενη στις επιχειρήσεις Καρυπίδη, όπου 1.400 εργαζόμενοι επί 1,5 χρόνο ήταν και παραμένουν απλήρωτοι, ευρισκόμενοι σε ομηρία, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα, ούτε και σε αυτό το ελάχιστο επίδομα ανεργίας.

Ο θάνατος της καταδεικνύει τον εργασιακό μεσαίωνα, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που ανερυθρίαστα υλοποιεί τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ασφυκτικής λιτότητας και φυσικά, την αδήριτη ανάγκη για την ανατροπή τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ 12/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου