ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

13/7/17

Έρευνα για εργασιακά: Το 53% θέλει να μεταναστεύσει από την Ελλάδα

Οι σκέψεις των Ελλήνων για μετανάστευση, λόγω της οικονομικής κρίσης, επιβεβαιώνεται από την έρευνα της Randstad για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπου το 53% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει πρόθυμο να μεταναστεύσει για να αναζητήσει την εργασία που αδυνατεί να βρει στη χώρα μας.


Η έρευνα αποτυπώνει ανάγλυφα το κλίμα που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους. Με το φάσμα της ανεργίας να επικρέμαται, το 45% των ερωτηθέντων για το Workmonitor της Randstad, λέει ότι θα δεχόταν έναν χαμηλότερο μισθό ή υποβιβασμό, προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται. Επίσης, το 83% δηλώνει πρόθυμο να απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου για να αποφύγει την ανεργία. Μάλιστα, το 82% πιστεύει ότι η δυνατότητα απασχόλησης σε μια θέση εργασίας για όλη τη ζωή του εργαζομένου, είναι μια συνθήκη που έχει πλέον εκλείψει.

Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό της χώρας, το 76% των Ελλήνων συμμετεχόντων αναμένει ότι η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού για κάποιες θέσεις εργασίας θα περιοριστεί στο κοντινό μέλλον. Το 56%, επίσης, συμφωνεί ότι θα ήταν χρήσιμο να προσελκυθούν εργαζόμενοι από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορέσουν να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που αδυνατεί να καλύψει το εγχώριο δυναμικό.

Σε σχέση με την ανεργία, από τις απαντήσεις στην έρευνα Workmonitor της Randstad προέκυψε, ότι θεωρείται μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σε ποσοστό 94%, συμφωνεί ότι ο άνεργος πληθυσμός της χώρας πρέπει να εκπαιδευτεί σε νέες δεξιότητες, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μπορέσει να απασχοληθεί σε θέσεις εργασίας οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν λόγω περιορισμένου εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Τέλος, σύμφωνα με τους Έλληνες συμμετέχοντες, το 91% συμφωνεί με την πεποίθηση ότι η διαρκής μάθηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να διατηρηθεί ή να αυξηθεί η απασχόληση, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, το 86% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ίδια άποψη.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου