ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/7/17

Συναγερμός: Έρχεται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα στις 6 Αυγούστου; Τι προειδοποιούν

Μετά το μεγάλο σεισμό στην Κω στις 21-7-2017, εμφανίστηκε ένα δημοσίευμα με πρόβλεψη από τον Ηλία Τσιάπα, για νέο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα.

Πρόγνωση «τρόμος» από τον Η. Τσιάπα: «Έρχεται νέος τεράστιος σεισμός στις 6 Αυγούστου»

Όπως και το 1999…υπάρχει ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στη Λατινική Αμερική, περιοχή που είναι αφετηρία για ανάλογη σεισμική δραστηριότητα στην Μεσόγειο, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία σε 53 ημέρες.

Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε αναμένεται σεισμός στην Ελλάδα μειωμένος κατά 0,5R γύρω στις 06 Αυγούστου 2017 και νωρίτερα από μικρότερες αφετηρίες μικρότερα μεγέθη.

Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 2 Αυγούστου 2017 εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.

Το τρομολαγνικό δημοσίευμα αναπαράγεται από διάφορα blogs, για λόγους κλικοθηρίας (clickbait). Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει μέθοδος πρόβλεψης σεισμού που να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια μέγεθος, τόπο και χρόνο μέχρι σήμερα και διάφορα τρομολαγνικά δημοσιεύματα μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν.

Ο κύριος Ηλίας Τσιάπας, δεν είναι σεισμολόγος, αλλά δηλώνει πως έχει μελετήσει και έχει ανακαλύψει μια πολύ απλή μέθοδο πρόβλεψης των σεισμών. Ισχυρίζεται πως η σεισμική δραστηριότητα κινείται ανατολικά, για την Ελλάδα έχει αφετηρία την Λατινική Αμερική και μετά από 53 μέρες καταλήγει στη χώρα μας. Με απλά λόγια αν υπάρξει σεισμός στη Λατινική Αμερική σε 53 μέρες θα έχουμε ανάλογου μεγέθους, σεισμό στην Ελλάδα. Περισσότερα για την θεωρία Τσιάπα, ΕΔΩ

Έρχεται νέος τεράστιος σεισμός στις 6 Αυγούστου;

Αυτή η θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Η Ελλάδα και η Λατινική Αμερική είναι σεισμογενείς περιοχές και είναι λογικό κάποιες φορές να συμπίπτει η σεισμική δραστηριότητα με τους χρόνους της θεωρίας του κυρίου Τσιάπα. Εκτός από την Ελλάδα, σεισμογενείς χώρες είναι η Ιταλία και η Τουρκία και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να συμπίπτει κάποιος σεισμός της Λατινικής Αμερικής, αν υπολογίσουμε και τους σεισμούς που συμβαίνουν στις γειτονικές χώρες. Αν η θεωρία ήταν σωστή, θα έπρεπε αυτό να συμβαίνει σε κάθε περίπτωση.

Η δικαιολογία για τις αποτυχίες αυτής της θεωρίας είναι πως η πρόβλεψη μπορεί να ακυρωθεί αν υπάρξουν μικρότεροι σεισμοί ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία. Πόσοι μικρότεροι σεισμοί και τι ακριβώς εννοεί με τον όρο ηφαιστειακή δραστηριότητα δεν έχει ξεκαθαριστεί. Στην Ιταλία, μικροί σεισμοί συμβαίνουν καθημερινά και η Ιταλία έχει δύο από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη, η Αίτνα και το Στρόμπολι όπου υπάρχει συνεχής ηφαιστειακή δραστηριότητα και μικρές εκρήξεις. Έτσι σχεδόν πάντα υπάρχει δικαιολογία για μια αποτυχημένη πρόβλεψη.

Εκτός από τα παραπάνω η θεωρία, δεν αναφέρει ποτέ συγκεκριμένο τόπο, αλλά γενικά την Ελλάδα ή την Ιταλία ή την Τουρκία, ανάλογα πώς θα τύχει και θα βολέψει για να βγει η σωστή η πρόβλεψη.

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου