ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/7/17

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: «Κακός χαμός» στο Δημαρχείο για το φυσικό αέριο! Βαρνάς εναντίον Ευαγγέλου: «Μου μιλάς με λεξιλόγιο παιδιών του δημοτικού! Δεν χρειάζεται να μας αποδεικνύεις ότι είσαι ελλειμματική προσωπικότητα»

Επανεξέταση του αιτήματος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης–Θεσσαλίας Α.Ε. για παραχώρηση ...
της χρήσης χώρου για την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου στην Ελασσόνα μετά από ακύρωση προηγούμενης σχετικής απόφασης είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας και εισηγητής ήταν αρχικά ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Λέκκας όμως ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου περισσότερες πληροφορίες για τις συζητήσεις που είχε κάνει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας εξήγησε πως θα υπάρχει κέρδος 10% για τον Δήμο Ελασσόνας και πως γλυτώνει ο Δήμος τα τέλη σύνδεσης ενώ η εταιρεία έχει σκοπό να προμηθεύει αρχικά δημοτικά καταστήματα, σχολεία, γήπεδα και στην συνέχεια επιχειρήσεις και νοικοκυριά ενώ μέχρι και δώρα προτίθεται να κάνει σε όλους τους δήμους, σε εγκαταστάσεις (λέβητες-σωληνώσεις κλπ) για την συνεργασία που θα ξεκινήσει με τον εκάστοτε Δήμο.

«Κακός χαμός» στο Δημαρχείο για το φυσικό αέριο! Βαρνάς εναντίον Ευαγγέλου: «Μου μιλάς με λεξιλόγιο παιδιών του δημοτικού! Δεν χρειάζεται να μας αποδεικνύεις ότι είσαι ελλειμματική προσωπικότητα»
Τον λόγο πήρε ο Βασίλης Βαρνάς, ο οποίος αφού έκανε μια ενημέρωση για το τι ισχύει σήμερα στην αγορά του φυσικού αερίου με τις επικείμενες αλλαγές ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προς υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία παροχής του φυσικού αερίου, τονίζοντας στον Δήμαρχο ότι το μονοπωλιακό καθεστώς των εταιρειών που υπάρχουν σήμερα στην αγορά (Ε.Π.Α Θεσσαλίας) έχει ουσιαστικά πάψει να υπάρχει και πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όσο αφορά την ανταποδοτικότητα για τον δήμο από την εισροή του φυσικού αερίου στην πόλη και στην οποία τόνισε ο Βαρνάς: «Είμαστε φυσικά σύμφωνοι, όμως το ποσοστό που ανέφερε ο Δήμαρχος (το 10%) επί της ουσίας δεν λέει τίποτα καθότι σε μερικά χρόνια (3-4) θα υπάρχουν εταιρείες στην αγορά όπως αυτές με το ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα σε ανταγωνιστικές τιμές, καθόσον η απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου είναι μνημονιακή δέσμευση και οδηγία της ΕΕ. Η διαχείριση του δικτύου όμως θα ανήκει σε αυτόν που το κατασκεύασε και φυσικά θα είναι και ο κύριος του έργου και επομένως θα του επιτρέπεται να ορίζει και την τιμή κάθε φορά οποία και αν είναι αυτή». Ο κ Βαρνας κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το έργο και να το εμφανίσει σαν δική του προσπάθεια αποσιωπώντας το γεγονός ότι η εταιρεία από μόνη της και δεδομένου το γεγονός ότι η περιοχή της Ελασσόνας παρουσιάζει επιχειρηματικό ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο τομέα, προσέγγισε όλους τους δήμους του νομού εντάσσοντας τους σε ένα πενταετές πρόγραμμα κατασκευής δικτύων ύψους περίπου 30.000.000 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου κατηγόρησε τον κ. Βαρνά λέγοντας του: «Ζορίζεσαι που θα έρθει το φυσικό αέριο στην Ελασσόνα» με τον κ Βαρνα να ανταπαντα ότι: «Προσπαθώ εδώ και μια ώρα να σου εξηγήσω ότι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης με το τοπίο όπως διαμορφώνεται στην αγορά φυσικού αερίου και μου μιλάς με λεξιλόγιο παιδιών του δημοτικού και το ότι είσαι ελλειμματική προσωπικότητα δεν χρειάζεται να μας το αποδεικνύεις σε κάθε συνεδρίαση. Και στο κάτω-κάτω φέρε μας την αλληλογραφία και τα πρακτικά των δυο χρονών διαπραγμάτευσης όπως ισχυρίζεσαι ότι έκανες. Κάτι φυσικά που δεν υπάρχει και δεν ισχύει», συνέχισε ο Βαρνας. «Κανένας δημαρχος δεν προσπάθησε να καπηλευτεί αυτήν την θετική εξέλιξη για τον δήμο του ο καθένας παρά μόνο εσύ».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ζήτησε: «Να ανακαλέσεις γιατί αναφέρεσαι στο πρόσωπο και το θεσμό του Δημάρχου. Για αυτό σε κατέβασε ο κόσμος στην τρίτη θέση στις εκλογές»

Βασίλης Βαρνάς: «Δεν ανακαλώ γιατί με προκάλεσες! Θες να πουμε ποιος κατέβασε εσένα Δήμαρχε; Ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα».

Τον ρόλο του «πυροσβέστη» ανέλαβε ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος ο οποίος τόνισε: «Καταρχήν όλα όσα τόνισε ο κ. Βαρνάς αξίζουν προσοχής. Εμείς δήμαρχε και κύριε Βαρνά είμαστε υπέρ στο να έρθει το φυσικό αέριο. Όμως συμφωνούμε στο να γίνει μια επιτροπή και να διαπραγματευτούμε καλύτερα και είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε».

Τέλος ο κ.Βαρνάς ζήτησε: «Να το ξαναδούμε το θέμα και να έρθει σε γνώση των μελών του δημοτικού συμβουλίου το τελικό κείμενο της σύμβασης πριν την υπογραφή του. Κύριε δημαρχε δεν ειχες καμία εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο για τα όρια της διαπραγμάτευσης και ότι ίσχυε πριν από δυο χρόνια φυσικά και δεν ισχύει σήμερα», τόνισε καταλήγοντας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου