ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/7/17

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ρουμάνου ορειβάτη στον Όλυμπο

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου Ρουμάνου ορειβάτη, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος από το Σάββατο στην περιοχή των Καζανιών στον Όλυμπο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο Ρουμάνος ορειβάτης χάθηκε το Σάββατο στην προσπάθειά του να ανέβει στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Ακολούθησε λάθος διαδρομή και εγκλωβίστηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποίησε την ομάδα επιφυλακής τεσσάρων διασωστών, μελών της ΕΟΔ, που βρισκόταν στο οροπέδιο των Μουσών, πλησίον της περιοχής όπου χάθηκε ο ορειβάτης.

Οι τέσσερις διασώστες ξεκίνησαν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, με κεραυνούς και χαλαζόπτωση, στην περιοχή όπου βρίσκεται ο αγνοούμενος, δυστυχώς, όμως, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την έρευνα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, για δική τους ασφάλεια.

Στη διάρκεια της νύχτας μετέβη στο σημείο και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του ορειβάτη, ωστόσο η έντονη κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή δεν το έχει επιτρέψει ως τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου