ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/7/17

«ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» : Τι ρωτούν επενδυτές και τραπεζίτες

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες, αντλώντας χρήματα από τους ιδιώτες σε μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς τον τερματισμό της εξάρτησης της χώρας από τον επίσημο τομέα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις επενδυτών και τραπεζιτών που βρίσκονται κοντά στις συζητήσεις.

Ο ESM, ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας δήλωσε την Δευτέρα πως η χώρα πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγική για την λήξη της τριετούς εξορίας της από τις διεθνείς αγορές, πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Σημειώνεται πως ο  Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με το Reuters, λοιπόν, ένας εξ αυτών – το fund BlueBay Asset Management – δήλωσε πως ο όγκος των τηλεφωνημάτων που δέχονται από τραπεζίτες γύρω από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας, δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ κοντά.

«Κατά τους προηγούμενους μήνες λαμβάναμε ένα τηλεφώνημα σε διάστημα εβδομάδων από τραπεζίτες, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα γύρω από αυτό το θέμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Mark Dowding  του BlueBay Asset Management, ενώ πρόσθεσε πως «Η αίσθηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει άμεσα. Θα περιμέναμε μάλιστα μαι τέτοια κίνηση τις επόμενες εβδομάδες πριν οι επενδυτές αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές”.

Ο Dowding  δήλωσε επίσης πως το fund του έχει στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα και πως θα αγόραζε επιπλέον ελληνικούς τίτλους αν η απόδοσή τους ήταν ελκυστική.

Ανάμεσα στους ξένους οίκους με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο κ. Τσακαλώτος τον προηγούμενο μήνα ήταν, σύμφωνα με το Reuters, ήταν το μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου, Pimco, και η αμερικανική Standish.

Η Pimco, με την οποία ήρθε σε επαφή το Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο πως δεν έχει ληφθεί προς ώρας κάποια απόφαση για τον ακριβή χρόνο επιστροφής στις αγορές.


ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου