ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

19/7/17

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Ισπανία

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: " Νέοι, πολυπολιτισμικότητα και προοπτικές εργασίας στην Ευρώπη" διάρκειας δύο ετών.


Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Sax της Ισπανίας  η όγδοη και τελευταία διακρατική συνάντηση από 15 ως 20 Μαΐου 2017 με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων εταίρων, από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή ιδεών αναφορικά με την εφαρμογή της δίγλωσσης εκπαίδευσης με τη μέθοδο CLIL.

Βασική επιδίωξη της μεθόδου CLIL είναι να συνδυαστεί η απόκτηση γνώσης για ένα διδακτικό αντικείμενο με την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών.
     Κατά τη διαμονή στην Ισπανία, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε εργοστάσια και στις πόλεις  Καρταγένα, Έλτσε, Αλικάντε και Καλπ. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Καπέτης Ευάγγελος, Διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ και ο Θεοχάρης Παναγιώτης, εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου