ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/7/17

Σάλος στην αγορά με διαφημιστική και γνωστό πολυεθνικό Όμιλο: Προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου

Σάλο προκάλεσε στην αγορά, χωρίς όμως να έχει την ανάλογη προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η προ ημερών απόφαση πολυεθνικού Ομίλου να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην κορυφή του ελληνικού management.

Σειρά δημοσιευμάτων που ακολούθησαν το δημοσίευμα του bankwars, “πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα”, αποσιωπώντας το βασικό: Ότι δηλαδή η διαχείριση των ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ήταν η αιτία των αλλαγών στην κορυφή του πολυεθνικού Ομίλου.

Mε μια λιτή ανακοίνωση ο πολυεθνικός όμιλος ανακοίνωσε προ ημερών τις αλλαγές, χωρίς φυσικά να αναφέρει το «γιατί» και κυρίως τι τον οδήγησε στο «επείγον» της ανακοίνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankwars, η απόφαση, έχει αποκλειστικά σχέση με τις αποκαλύψεις έρευνας στο εσωτερικό του ομίλου, οι οποίες έβγαλαν …λαβράκια και παραπέμπουν σε σκανδαλώδη διαχείριση των τεράστιων διαφημιστικών κονδυλίων στην Ελλάδα.

Σημειωτέον, ότι ο όμιλος, κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην πεντάδα των διαφημιζομένων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι συγκεκριμένα πρόσωπα (όχι η εταιρεία), μέσω «θυγατρικής» εταιρείας media shop, είχαν έλθει σε συμφωνία με στελέχη Μέσων Ενημέρωσης και διοχέτευαν σε αυτά, με το αζημίωτο φυσικά, μεγάλο μέρος της διαφημιστικής πίτας μέσω υπερτιμολογήσεων και πιστωτικών.

Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα «κλειστό κύκλωμα» φίλων και παρατρεχάμενων, που εκμεταλλεύονταν προς ίδιο όφελος, το χρήμα του πολυεθνικού Ομίλου.

Η έρευνα της «μαμάς» πολυεθνικής, βρήκε για παράδειγμα, τιμολογήσεις πραγματικής αξίας Χ ευρώ, τιμολογημένες πολλαπλάσια, με τα επιπλέον ποσά να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ζωή χαρισάμενη!

Την ίδια ώρα, όλα τα εκτός «κύκλου» ΜΜΕ, έπαιρναν ή ψίχουλα ή τίποτε, με το σύνηθες επιχείρημα «έχομε μειωμένο μπάτζετ»…

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι κάποια από τα πρόσωπα του «κύκλου» είχαν και …δράση με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Σημειώνουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι τα στελέχη που απομακρύνθηκαν, δεν σημαίνει ότι ήταν μέρος της απάτης ή ότι επωφελούντο προσωπικά από αυτήν.

Απομακρύνθηκαν όμως, για τον απλούστατο λόγο, ότι κάτω από τη μύτη τους γινόταν…σημεία και τέρατα…

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου