ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/7/17

ΕΚΤΑΚΤΟ …ΤΩΡΑ…ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ….

Φουντώνει ο «πόλεμος» – «Χοντραίνει» η ένταση Ελλάδας – Τουρκίας…


– Κορυφώνεται η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
– Καθημερινά το τουρκικό ΥΠΕΞ εκδίδει ανακοινώσεις κατά της Ελλάδας – Επιτέθηκαν και στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις με τον σκύλο
– «Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα»…

– Ο «Παπανικολής» βρίσκεται στην Σούδα και ίσως ενισχύσει την ελληνική άμυνα στο σημείο που γίνονται οι γεωτρήσεις
– Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές τουρκικές δυνάμεις μιας και θέλουν… μερίδιο από το φυσικό αέριο
Σήμερα (14.05.2017) εξέδωσε νέα ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου. Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας. Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Χέρι» στα κοιτάσματα της Κύπρου θέλει να βάλει η Τουρκία! «Θα πάρουμε μέτρα, θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει: Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδια σου, ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας».
Η καθόλου τυχαία εμφάνιση του «Παπανικολή»
Το υποβρύχιο έκανε την εμφάνιση του χθες (13.07.2017) στον κόλπο της Σούδας. Πρόκειται για το τρίτο υποβρύχιο στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει το όνομα του πυρπολητή της Ελληνικής Επανάστασης. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της HDW στη Γερμανία και καθελκύστηκε το 2004 και το 2010 κατέπλευσε στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για να ενταχθεί στη δύναμη των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν το υποβρύχιο να εμφανίστηκε γιατί «σαλπάρει» για την κυπριακή ΑΟΖ για να ενισχύσει την ελληνική άμυνα μιας που επιβλέπει το πλωτό γεωτρύπανο West Capella (ENI-TOTAL), το οποίο πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες.

«Χοντραίνει» η ένταση Ελλάδας – Τουρκίας! Θέλουν μερίδιο από το φυσικό αέριο

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και τις απειλές της Τουρκίας, η οποία έχει αποστείλει στην περιοχή δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο, καθώς και το σκάφος ερευνών «Barbaros»- κρατώντας ωστόσο αποστάσεις, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολεμικά πλοία των ναυτικών δυνάμεων και άλλων χωρών, περιλαμβανομένων δύο γαλλικών σκαφών.


πηγη tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου