ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

28/7/17

Τέλος στη δράση επικίνδυνης συμμορίας απο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης! Δρούσε σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη με λεία χιλιάδων ευρώ!

Συμμορία που δρούσε σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη κρύβεται πίσω από πλήθος κρουσμάτων κλοπών που καταγγέλθηκαν το τελευταίο 4μηνο στις συγκεκριμένες περιοχές, με «λεία» χρήματα, κοσμήματα και αυτοκίνητα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 157.000 ευρώ.

Πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας αποδίδεται σε 34χρονο Ρομά, ο οποίος αναζητείται. Μαζί με 38χρονο Βούλγαρο και άλλους -άγνωστους προς το παρόν- συνεργούς του φέρεται να εμπλέκεται σε συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, με στόχους σπίτια, επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις σιδηροδρομικού σταθμού ακόμη και ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο επιχείρησαν να αποκολλήσουν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έφτασαν στην εξιχνίαση των συγκεκριμένων κλοπών, μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου Ρομά, που κατηγορείται ότι έβρισκε οχήματα (στα οποία τοποθετούνταν κλεμμένες πινακίδες) για τη διάπραξη των παράνομων πράξεων, ενώ ο ίδιος -μαζί με τον 34χρονο- εκβίαζε τα θύματα, από τα οποία ζητούσε χρήματα για την επιστροφή των κλοπιμαίων.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος με άγνωστους συνεργούς διέπραξε πλήθος κλοπών και απόπειρες κλοπών σε επιχειρήσεις και κατοικίες σε Πιερία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρηματοκιβώτιο, αυτοκίνητα και πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο 32χρονος τους παρείχε συνδρομή με την εύρεση οχημάτων για να διαπράττουν τις κλοπές.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί:

• 7 κλοπές από επιχειρήσεις, όπου αφαίρεσαν το ποσό των 62.400 ευρώ, 5 οχήματα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και καταγραφικά συστήματα.
• 2 κλοπές από οικίες, όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 34.000 ευρώ, ένα όχημα και το ποσό των 500 ευρώ,
• 5 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, τις οποίες τοποθετούσαν σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών,
• 4 απόπειρες κλοπής από επιχειρήσεις και 1 απόπειρα κλοπής από οικία,
• 1 απόπειρα κλοπής από μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), προσπαθώντας να το αποκολλήσουν με 1 κλεμμένο Ι.Χ.Φ. όχημα και
• 1 απόπειρα διάρρηξης σε εγκαταστάσεις σιδηροδρομικού σταθμού.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος μαζί με τον 34χρονο απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα από τους παθόντες για την επιστροφή των κλοπιμαίων. Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι:

• Απέσπασαν το ποσό των 7.200 ευρώ, προκειμένου να επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους 2 κλεμμένα οχήματα, εκ των οποίων το ένα το είχαν κρύψει σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 38χρονου και
• Απέσπασαν το ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη του σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, που είχαν αφαιρέσει από επιχείρηση.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 156.900 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου βρέθηκε στην κατοχή του ένα πιστόλι με γεμιστήρα, το οποίο είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2015 από σπίτι αστυνομικού στην Αττική.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και 2 κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Εντοπίστηκαν 4 από τα κλεμμένα οχήματα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Πηγή: imerisiapierias.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου