ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/7/17

Ανοίγει ο δρόμος στις ΗΠΑ για την απαγόρευση όλων των drones

Πληθαίνουν τα περιστατικά στις ΗΠΑ, όπου διάφορα ιδιόκτητα drones εμπλέκονται σε σοβαρά ατυχήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου παρακωλύονται και στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Η US Air Force δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την επίθεση, για την ώρα τουλάχιστον, και ζητά την άδεια από τα ομοσπονδιακά όργανα για να μπορεί πλέον να το κάνει.

Όπως αποδεικνύεται, μόνο οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το Ναυτικό, ο Στρατός ή ακόμα και το Υπουργείο Άμυνας, έχουν την επίσημη ικανότητα ακόμη και να καταρρίψουν drones, ακριβώς διότι έχουν την ομοσπονδιακή "ταυτότητα".

Ο στρατηγός Τζέιμς Χολμς, επικεφαλής της Διοίκησης εναέριας μάχης, περιέγραψε στην Εβδομάδα Αεροπορίας δύο πρόσφατα γεγονότα άγνωστα στο ευρύ κοινό και στα οποία οι υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν.

Στην πρώτη, ο F-22 Raptor συγκρούστηκε σχεδόν με ένα μικρό εμπορικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο, όταν προετοιμαζόταν να έρθει για μια προσγείωση.

Στην δεύτερη, σαστισμένοι οι υπάλληλοι της US Air Force έβλεπαν άλλο ένα ιδιόκτητο drone να καταγράφει κάθε κίνηση μέσα στις εγκαταστάσεις και μάλιστα χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα να απαντήσουν.

Δεν είναι λίγοι που ζητούν πλέον στις ΗΠΑ πολύ αυστηρότερα μέτρα για τα "ελεύθερα drones" και τις επακόλουθες κυρώσεις στους κατόχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου