24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

5/8/17

Χωρίς νερό χωριά του δήμου Κατερίνης λόγω… οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ

Σε συνθήκες… Σαχάρας ζουν εδώ και περίπου ένα χρόνο οι κάτοικοι χωριών του δήμου Κατερίνης, στην περιοχή του πρώην δήμου Κορινού.


Οι βρύσες έχουν στερέψει εδώ και αρκετούς μήνες με τους κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι να μην μπορούν να εκπληρώσουν βασικές τους ανάγκες αφού δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να διαθέτουν τα χρήματα της πενιχρής τους σύνταξης για εμφιαλωμένα νερά.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών προσπάθησαν να απευθυνθούν στους υπευθύνους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης, χωρίς αρχικά να λάβουν κάποια απάντηση.
Στη συνέχεια υπήρξε η δικαιολογία ότι διαπιστώθηκε κλοπή νερού από αγρότες σε Μελιάδι και Ελατοχώρι, με αποτέλεσμα να κόβουν το νερό στον Κολινδρό, με αποτέλεσμα χωριά όπως η Νέα Τραπεζούντα να μην έχουν νερό.

Αποτέλεσμα ήταν το χωριό αυτό, όπως και άλλα της ευρύτερης περιοχής να παραμένουν για πολλές μέρες χωρίς νερό, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στις αρχές Ιουλίου με τον μεγάλο καύσωνα, αλλά και τώρα, το χωριό δεν έχει νερό.

Μετά από συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων, ο δήμος Κατερίνης απεφάνθη ότι η ΔΕΥΑΚ δεν έχει καταβάλει οφειλές προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα στις γεννήτριες που ενεργοποιούν τις αντλίες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολυήμερες διακοπές νερού.

Ερωτηματικό ωστόσο παραμένει σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στην Thessnews, πως είναι δυνατόν εφόσον υπάρχουν οφειλές, ο υπόλοιπος δήμος να έχει νερό και να μην έχουν οι συγκεκριμένοι οικισμοί.

Μάλιστα οι κάτοικοι είχαν καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα για το θέμα πριν από έναν μήνα περίπου, ωστόσο παρέμεινε στο συρτάρι ύστερα από διαβεβαιώσεις του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ότι θα αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.


Πηγή:  thessnews.gr

2 σχόλια:

  1. κρίμα γιατί χρήματα και αρκετά μάλιστα εχει για αναθεσεις η δρουγκοπαρέα,
    πραγματικά δλδ δεν υπάρχει περίπτωση να χορτάσετε ρε σεις?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα το προβλημα....Νερο υπαρχει αφθονο για το παρκο των χρωματων για τα πολλα συντριβανια του δημου για τη νεα πλατεια στον ευκαρπιδη.Μας νοιαζει μονο να φαινομαστε ολα τα αλλα δεν εχουν σημασια.
    στις εκλογες θα ξαναρθει ο δημαρχος για χειραψιες και χαμογελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή