ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/8/17

Σήμερα οι ανακοινώσεις της Fitch για την Ελλάδα

Αυξημένη ήταν σήμερα η ζήτηση για τα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης της ευρωζώνης καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονταν στη φονική επίθεση στη Βαρκελώνη, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να περάσει την οικονομική του ατζέντα.


Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς αργότερα σήμερα ο οίκος Fitch αναμένεται να προχωρήσει σε επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Ο Fitch σήμερα αξιολογεί το αξιόχρεο της Ελλάδας με CCC όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόδοση των γερμανικών κρατικών ομολόγων αναφοράς υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,41%, όπως και οι αποδόσεις των ομολόγων που θεωρούνται «ασφαλή καταφύγια». Αντίθετα, μικρή άνοδο σημείωσαν οι αποδόσεις των ομολόγων της νότιας Ευρώπης, όπως των ισπανικών και των πορτογαλικών, καθώς παρατηρείται μια τάση αποστροφής ρίσκου.

«Η αποστροφή ρίσκου ενισχύεται ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία και τις ανησυχίες για τον Τραμπ», σχολίασε αναλυτής της Commerzbank.

Στην Ισπανία βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, μετά τη χθεσινή επίθεση όπου οδηγός όρμησε με το όχημά του εναντίον του πλήθους σε πολυσύχναστη τουριστική λεωφόρο της Βαρκελώνης, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας περί τους 100 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την ικανότητα του Τραμπ να προωθήσει τους στόχους της οικονομικής πολιτικής του, όπως φορολογικές μειώσεις και δαπάνες για τις υποδομές, μετά τη διάλυση δύο εκ των οικονομικών συμβουλίων του, ύστερα από το κύμα παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων που συμμετείχαν σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου