24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

1/8/17

IΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Πλήρωνε Έλληνα! 1,5 εκ. ευρώ για «λίφτινγκ» στη Βουλή!

Τι αναφέρει η απόφαση – Ήδη, ένας… πράσινος γερανός βρέθηκε στη «πρόσοψη» του Κοινοβουλίου......


Χθες, όσοι περνούσαν την Βασιλίσσης Αμαλίας, είδαν πως στην πρόσοψη της Βουλής υπήρχε ένας πράσινος γερανός. Το δουλειά είχε εκεί; Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εργάτες έπιασαν δουλειά στην πρόσοψη του κτιρίου. Όμως, αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, είναι ότι την «τσουχτερή» και την λυπητερή θα την πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι έλληνες φορολογούμενοι, καθώς δεν τους έφταναν οι φόροι αλλά θα δώσουν χρήματα και για το… λίφτινγκ του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πόσο θα κοστίσει; Περίπου 1,5 εκ. ευρώ! Είπατε τίποτα; Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Μακελειό, ο σχετικός διαγωνισμός (με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2017) για τις εργασίες έχει τίτλο «Ανάδειξη Αναδόχου για την κατασκευή του έργου: ΄΄Επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων΄΄».
Στην περίληψη διακήρυξης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: Η Βουλή των Ελλήνων δημοσιεύει την παρακάτω προκήρυξη για την ανάδειξη Αναδόχου για την κατασκευή του έργου: ΄΄Επεμβάσεις βελτίωσης και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων΄΄, με προϋπολογισμό 1.355.427,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με: α) με τον Κανονισμό της Βουλής (Μέρος Β’), όπως ισχύει, β) τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (ΦΕΚ Α΄147), όπως ισχύει, και γ) τους όρους της Διακήρυξης. Το έργο συντίθεται εξ ολοκλήρου από την κατηγορία εργασιών ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ 1.093.086,03 Ευρώ, (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα).
Σύμφωνα πάντα με τον διαγωνισμό «…αντικείμενο της σύμβασης είναι η συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Αίθουσας Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και η αντικατάσταση του υφισταμένου μεταλλικού υαλοπετάσματος, που την στεγάζει, με υαλοπέτασμα αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένων των ενισχύσεων των περιμετρικών δοκών από οπλισμένο σκυρόδεμα, των κατασκευών για την λειτουργική αναβάθμιση πρόσβασης και συντήρησης του στεγάστρου, της αντικατάστασης και συντήρησης των κουφωμάτων, της βελτίωσης του αερισμού και φωτισμού, των ανακαινίσεων των επιχρισμάτων εσωτερικά και εξωτερικά του στεγάστρου και της στεγανοποίησης του δώματος που εδράζεται το στέγαστρο καθώς και κάθε άλλη εργασία που περιγράφεται στα συμβατικά τεύχη…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου