ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

12/8/17

Επιμένουν οι επιστήμονες: SOS για την κλιματική αλλαγή - Το 2016 το θερμότερο έτος! (βίντεο)

Ξεσάλωσε και πάλι η "έγκριτη" διεθνής επιστημονική κοινότητα, στο άκουσμα των νέων ερευνών για το κλίμα.


Η τελευταία έκθεση της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κατάσταση του κλίματος επιβεβαιώνει ότι το 2016 ήταν στην πραγματικότητα το θερμότερο έτος των τελευταίων 137 χρόνων, από τότε δηλαδή που κρατούνται αρχεία για το κλίμα.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας μιας παγκόσμια εκτεταμένης ξηρασίας και του ισχυρού El Niño, οι παγκόσμιες επιφανειακές θερμοκρασίες του 2016 αυξήθηκαν κατά 0,81 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 1981 έως το 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτή η μέτρηση ωστόσο δεν συμπεριέλαβε καν άλλα αέρια θερμοκηπίου όπως το μεθάνιο Νιτρώδες οξείδιο. Σε σύγκριση με τα στοιχεία για το 2015, τα επίπεδα του CO2 αυξήθηκαν κατά 3,5 ppm, μία αύξηση που αποδείχθηκε ότι ήταν η μεγαλύτερη που παρατηρήθηκε σε 58 χρόνια.

Μη αφήνοντας έξω και τη θεωρία περί...λιωσίματος των πάγων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα επίπεδα της στάθμης της θάλασσας ξεπέρασαν τα διαγράμματα των προηγούμενων ετών και κατέληξαν κατά μέσο όρο 3,25 εκατοστά υψηλότερα.

Σημειώνεται πως η ακριβής παρατήρηση της στάθμης των ωκεανών άρχισε πριν από 23 χρόνια.

Στο μεταξύ οι ερευνητές από τις ΗΠΑ προειδοποιούν τώρα για τα ακόμη μεγαλύτερα...δεινά που έρχονται ως απόρροια των παραπάνω, θέτοντας σε πρώτο πλάνο την παρατεταμένη ξηρασία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και τους...περιβαλλοντολογικούς μετανάστες, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.

Θυμίζουμε τις προειδοποιήσεις της NASA, μόλις πριν από λίγους μήνες, δημοσιεύοντας απανωτά προπαγανδιστικά βίντεο για την κλιματική αλλαγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου