ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/9/17

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Φαρμακιώτης Γεώργιος: "Γκαγκστερικές και υποχθόνιες συμπεριφορές από σύγχρονους" για το θέμα με τα μάρμαρα στα Γιαννωτά!

Ο πρώην πρόεδρος Τ.Σ. Γιαννωτών και οικοδόμος-μέλος της επιτροπής Αγώνα κ. Γεώργιος Φαρμακιώτης τονίζει με επιστολή του στην ΕτΕ:


"Δεν πρέπει να απορούμε ως πολίτες γιατί ψηφίστηκαν τα μνημόνια. Σε ένα μικρό χωριό όπως τα Γιαννωτά διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα κάποια γεγονότα που αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό μου.

Κάποιο "μουρκούτι" που ονομάζεται πρόεδρος ενήργησε όχι ως όφειλε όντας εκλεγμένος από το λαό, ώστε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του χωριού αλλά δούλεψε ως εκπρόσωπος κάποιας εταιρείας όλο αυτό το διάστημα.

Αισθάνομαι ως πολίτης των Γιαννωτών προδομένος, αγανακτισμένος, θυμωμένος, αηδιασμένος και πολλά άλλα που απορρέουν από την συμπεριφορά του Προέδρου όντας καθοδηγούμενος από κάποιους ρουφιάνους συμβουλάτορες, οι οποίοι λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του. Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του χωριού έχει τα ίδια συναισθήματα με εμένα και επειδή οφείλουμε να τιμούμε την ιδιότητα του πολίτη, πρέπει όλοι να αντιδράσουμε σθεναρά σε αυτήν την αδικία που πάει να γίνει σε βάρος του χωριού. Αδικία που θα φανεί παρακάτω αναλύοντας καλύτερα τα γεγονότα. Σε όλες τις υπηρεσίες κατατέθηκαν χαρτιά από την εταιρεία εξόρυξης πριν από αρκετό διάστημα και οι πολίτες των Γιαννωτών τελούσαν σε άγνοια.

Όταν ρωτήθηκε ο Προεδρος, τι συμβαίνει, απαντούσε ότι...θέλετε δεν θέλετε η επένδυση θα γίνει!! Χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις που θα έχει μια τυχόν τέτοια επένδυση για τον τόπο μας. Ουσιαστικά βρισκόμασταν στο σκοτάδι. Ο θυμός και η αγανάκτηση μεγάλωνε από όλους μας και αναρωτιόμασταν, τι γίνεται, θα μπούνε μέσα στα σπίτια μας χωρίς να το καταλάβουμε και θα πάρουν τα αγαθά μας χωρίς να μας ρωτήσουν αφήνοντας πίσω ρημαδιό;

Και ένα μεγάλο ερώτημα, τι κοίτασμα υπάρχει; Έλεγαν για μάρμαρο, αλλά εμείς πρέπει να το πιστέψουμε ή πρέπει σώνει και καλά να γίνει η επένδυση; Σύμφωνα με έρευνες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕτΕ" στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει το ορυκτό διατομίτης. Είναι προφανές ότι κάποιοι μας εμπαίζουν. Ο ίδιος ο Πρόεδρος εκδήλωνε ενδιαφέρον αγοράς κτημάτων από συγχωριανούς που είχαν κτήματα στην θέση "πετρωτή". Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Πρόεδρος επιχειρεί να μας οδηγήσει σε περιπέτειες, όμως εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον εκδότη της ΕτΕ Αποστόλη Βάλλα διότι με την παρουσία του στη Λαική Συνέλευση στις 16-9-2017 απέδειξε ότι είναι πραγματικό διαμάντι".


elassona-city.gr
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. η φωνή των πολιτών πρέπει να είναι δυνατή και οργανωμένη αν θέλετε να επηρεάσετε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής!!!πρώτα να ενημερωθείτε τι ακριβώς συμβαίνει, ποιός έκανε την έρευνα στο έδαφος, ποιό είναι το πόρισμα, σε ποιές περιοχές υπάρχει κοίτασμα εκμεταλεύσιμο, σε ποιόν ανήκει το έδαφος και εάν ανήκει στο δήμο να ρωτήσετε τις ενέργειες που έγιναν(διαγωνισμός, περιβαλλοντική μελέτη επιπτώσεων), κ.ά. Εάν χρειασθεί να κάνετε τις δικές σας έρευνες ζητώντας βοήθεια από κάποιο Πανεπιστήμιο για να καλυφθούν τα έξοδα και τα αποτελεέσματα να τα κάνετε γνωστά σε όλους για να πάρετε συλλογικές αποφάσεις. Δεδομένου ότι στην κοινωνία δεν είναι όλοι οι πολίτες οργανωμένοι σε ομάδες πίεσης αλλά και οι κοινωνικές ομάδες δεν είναι όλες εξίσου ισχυρές, ο τύπος είναι το σημαντικότερο μέσο επηρεασμού με μεγάλο ρόλο για να ακουστεί η γνώμη σας και να επηρεάσει τις πολιτικές αποφάσεις. Η ανάπτυξη είναι σημαντική για τον τόπο και αποτελεί την πολιτική επιδίωξη όλων, ωστόσο έχει πολλούς κινδύνους και πρέπει να λάβετε γνώση για όλα τα θέματα και κυρίως τα περιβαλλοντικά.
    Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή