ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/9/17

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ατομική έκθεση της Ελένης Σταθακοπούλου στην Αστική Σχολή: Έργα αναπαλαίωσης & αξιοποίησης παλαιών αντικειμένων

Παλαιά υλικά συνθέτουν την πρώτη ύλη για αντικείμενα χρηστικά και διακοσμητικά είδη και αποδεικνύουν μέσω μίας σειράς δημιουργικών εκφράσεων της τέχνης ότι έχουν ακόμα ζωή και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθούν.


Ο λόγος, για την ατομική έκθεση της Ελένης Σταθακοπούλου Αρχιτέκτονος Μηχανικού – Εκπαιδευτικού, η οποία τιτλοφορείται «Έργα αναπαλαίωσης και αξιοποίησης παλαιών αντικειμένων» και φιλοξενείται από το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, στην Αστική Σχολή.

Η θεματολογία της έκθεσης επικεντρώνεται σε φωτογραφίες από το χθες της Κατερίνης, καθώς και σε σκηνές - στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων, που αποτυπώνονται σε διακοσμητικά μπουκάλια, δίσκους και όπως αναφέρει η δημιουργός: «Μας γεμίζουν νοσταλγία για τα παλιά…».

ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ

«Πρόκειται για μία τάση, η οποία τα τελευταία χρόνια αποκτά πολλούς και θερμούς υποστηρικτές, καθώς θέτει στο επίκεντρο,  πέρα από την οικονομία των υλικών, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διάσωση οικογενειακών κειμηλίων και κυρίως την ίδια τη χαρά της δημιουργίας» τονίζει η κα Σταθακοπούλου, η οποία επισημαίνει:

«Εμπνευστής της έκθεσης είναι η κα Μυράντα Παπά,  υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία παρότρυνε, παράλληλα με την έκθεση, να υλοποιηθούν βιωματικές διδασκαλίες σε μαθητές – μαθήτριες Λυκείων της περιοχής μας».

Επιπλέον, μία θεματική ενότητα της έκθεσης περιλαμβάνει αγιογραφίες.


Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως 12:30 μ. και από τις 17:30 έως 20:30. Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας – Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου